Valioliiga

”Pihvit ja punaviini tehneet tehtävänsä” – tässä ovat Valioliigan parhaat ikämiehet

Julkaistu:

Valioliiga
Urheilusanomien Lontoon-kirjeenvaihtaja Eero Laurila valitsi Valioliigan parhaat yli 35-vuotiaat pelaajat.
1. Frank Lampard, Manchester City

Chelsea-ikoni siirtyi kesällä Taivaansinisiin ja järkytti tempullaan länsilontoolaisten kannattajia. Englantilainen on pelannut Valioliigassa tällä kaudella 399 minuuttia ja tehnyt viisi maalia. Lampard, 36, on sarjan tehokkaimpia pelaajia, jos peliaika suhteutetaan tehoihin. Tämän huomasi myös Cityn manageri Manuel Pellegrini, joka ei halunnut päästää lainapelaajaansa vuodenvaihteessa New York City FC:n riveihin, vaikka näin oli sovittu.

2. Didier Drogba, Chelsea


Norsunluurannikkolainen teräsmies tuuraa tarvittaessa Diego Costaa sinipaitojen kärjessä tekee sen edelleen varsin tehokkaasti. Viisi kertaa osunut Drogba, 36, on pelannut tällä kaudella kaikissa kilpailuissa yhteensä 553 minuuttia ja antanut myös kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Hyökkääjä näyttää sitoutumisellaan mallia joukkuetovereilleen.

3. Julian Speroni, Crystal Palace


Argentiinalainen kuuluu edelleen sarjan parhaiden maalivahtien joukkoon. Speroni, 35, avasi viime tammikuussa Etelä-Lontooseen oman ravintolan, joka yhdistää italialaisen, espanjalaisen ja argentiinalaisen keittiön. Mureat pihvit ja laadukas punaviini ovat tehneet tehtävänsä: Speroni uskoo pelaavansa vielä kolmesta neljään kautta huipputasolla.

Valioliigan ikämiesjoukkueen maalivahtirintamalla riittää leveyttä, sillä myös Robert Green, 35, (QPR) ja Tim Howard, 35, (Everton) torjuvat edelleen luotettavasti.

4. Michael Duff, Burnley


Pohjoisirlantilainen toppari on edustanut sarjanousijoita jo vuodesta 2004. Duff, 37, kärsi vakavasta polvivammasta kuusi vuotta sitten ja pelkäsi uransa olevan jo ohi. Aloitti pitkän taukonsa aikana valmennusopinnot ja suoritti hiljattain arvostetun Uefa Pro -lisenssin. On päässyt avauskokoonpanoon tällä kaudella 12 kertaa.

5. Richard Dunne, Queens Park Rangers


Irlantilainen on jättänyt niin ikään ikämiesluokkaan kuuluvan Rio Ferdinandin, 36, sarjapaikastaan taistelevan QPR:n vaihtopenkille. Dunne, 35, saavutti lokakuun Liverpool-ottelussa kyseenalaista kunniaan ja teki valioliigauransa kymmenennen oman maalin. Vastaavaan saavutukseen ei ole yltänyt yksikään pelaaja sarjan historiassa.

Tulospalvelu: Valioliiga sarjataulukko

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt