Sarjaraportti: kumpi saa Reidin – Arsenal vai Tottenham? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Arsenaliin vai Tottenhamiin?

West Hamin toppari Winston Reid on yksi tammikuun siirtoikkunan halutuimmista pelaajista.

Winston Reid on tammikuun siirtoikkunan kuumimpia pelaajia.­

15.1.2015 12:45

The Telegraph kertoi torstaina, että Tottenham on valmis tarjoamaan West Ham -toppari Winston Reidille, 26, sopimusta, joka takaisi uusiseelantilaiselle miljoonan punnan allekirjoituspalkkion ja 60000 puntaa viikossa.

Arsenal on yhdistetty jo aiemmin pelaajaan, mutta Arsene Wenger haluaa lehtitietojen mukaan odottaa kesään asti. Tuolloin Reid voi siirtyä ilmaiseksi, sillä hänen sopimuksensa päättyy 30. kesäkuuta.

West Ham pyytää pelaajastaan noin kolme miljoonaa puntaa. Jos Reid todella siirtyy tuolla summalla, on kyseessä varsinainen kaappaus.

Vuonna 2010 Itä-Lontooseen saapuneen uusiseelantilaisen päätös voi vaikuttaa jopa siihen, kumpi pohjoislontoolaisseuroista nappaa kauden päätteeksi Mestarien liigan paikan.

Valioliigassa viidentenä oleva Arsenal on kärsinyt koko kauden ajan loukkaantumiskierteestä. Sunnuntaina olkapäänsä muljauttaneen oikean puolustajan Mathieu Debuchyn poissaolo vain pahentaa tilannetta.

Tykkimiehistä kahden pisteen päässä oleva Tottenham taas kaipaa vahvistusta juuri puolustuslinjansa keskustaansa, joka on ollut valkopaitojen heikko kohta alkukauden aikana, vaikka Federico Fazio ja Jan Vertonghen ovat lukuisten kokeilujen jälkeen napanneet valkopaitojen vakituiset topparipaikat. Kaksikko kaipaa kuitenkin rinnalleen tukea.

Wenger on luottanut Per Mertasackeriin ja Laurent Koscielnyyn kuin vuoreen, mutta on ollut pulassa, jos toinen kaksikosta on sivussa. Brasiliassa kultaa juhlinut Mertesacker valitteli läpi syksyn väsymystä. Koscielny on taas joutunut pelaamaan akillesjännevaivojensa jälkeen puolikuntoisena, koska Tykkimiesten vaihtoehdot ovat olleet vähissä.

190-senttinen Reid tunnetaan varmistavana topparina, joka perustaa pelaamisensa ennakointiin ja täsmälliseen sijoittumiseen. Yksi avainkysymyksistä on se, kuinka Boleyn Groundilla varsin suoraviivaiseen pelityyliin tottunut uusiseelantilainen sopeutuu enemmän pallonhallintaa korostavaan syöttöpeliin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?