Mourinholta täyskäännös: ”Hyvää tuomaritoimintaa” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Mourinholta täyskäännös: ”Hyvää tuomaritoimintaa”

Chelsean manageri Jose Mourinho äityi kehumaan tuomaritoimintaa pitkän kritisoinnin jälkeen.

Käsi pystyyn virheen merkiksi.­

5.1.2015 13:40

Jose Mourinho tunnetaan paitsi etevänä jalkapallomanagerina niin myös johtavana salaliittoteoreetikkona. Mourinho on viimeksi nähnyt talven aikana, että tuomaritoiminnassa on merkkejä systemaattisesta Chelsean sorsimisesta.

FA-cupin ottelussa Watfordia vastaan Mourinho oli jälleen täydessä tohinassa, vaikka oma joukkue voitto 3-0. Mourinho suuttui erotuomari Kevin Friendille hänen mielestään viheltämättä jääneestä rangaistuspotkusta ja antoi palaa tuttuun tyyliin. Maanantaina sävy kuitenkin muuttui.

- Haluaisin pahoitella puheitani aiemmissa televisiohaastatteluissa. Erotuomari toimi erinomaisesti. Hyvää tuomaritoimintaa, Mourinho sanoi kansainväliselle medialle.

Alun perin Mourinhon mielestä erotuomari ei ollut huomannut selvää käsipalloa rangaistusalueella. Friend selitti ratkaisunsa managerille ottelun jälkeen.

- Hän näki, että se oli rankkari ja tuomio oli tulossa. Hän halusi kuitenkin katsoa hyökkääjällämme hyötynäkökohdan.

- Valitin tilanteesta, mutta se oli hyvin tuomittu Keviniltä.

Mourinho on aiemmin puhunut Chelseaa vastaan käytävästä ”kampanjasta”, jossa hänen mielestään vastustajien valmentajat ja media maalaavat Chelsean pelaajista filmaajia, ja sen vuoksi tärkeitä tuomioita jää saamatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?