Sarjaraportti: Liverpoolin jättävä Gerrard saa osakseen ylistystä - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Steven Gerrardia ylistetään

Steven Gerrard jatkaa pelejään syksyllä Pohjois-Amerikassa, koska ei halua edustaa Englannissa toista seuraa.

Tilaajille

2.1.2015 14:39

Steven Gerrard kertoi perjantaina, että hän jättää Anfieldin tämän kauden päätteeksi. Liverpoolin kapteeni halusi taata joukkueelleen työrauhan ja ilmoitti päätöksestään jo hyvissä ajoin.

Punapaitojen seurajohto on tarjonnut 34-vuotiaalle englantilaiselle jatkosopimusta, mutta Pool-kasvatti haluaa lopettaa Valioliigassa ennen kuin on liian myöhäistä. Pelaajan elämänkerran kirjoittanut Henry Winter näki perjantaina The Daily Telegraph -sanomalehdessä, että keskikenttämiehen vauhti on alkanut yksinkertaisesti hiipua alkukauden aikana.

– Aika tekee tehtävänsä. Gerrard ei kyennyt enää vastaamaan, kun Jason Puncheon kiihdytti hänen ohitseen Crystal Palace -vierailulla, Winter kirjoitti.

Vaikka kyse oli vain pienestä hetkestä, ei Gerrard voi paeta sitä tosiasiaa, että hän on jo nähnyt parhaat päivänsä vihreällä veralla.

Gerrard on kokenut viimeisen yhdeksän kuukauden aikana kovia. Liverpool oli jo matkalla Valioliigan mestaruuteen, kunnes Gerrard liukastui Chelsea-ottelussa alimpana pelaajana ja lahjoitti voiton länsilontoolaisille. Tilanteesta teki erityisen se, että Gerrard oli korostanut aiemmin, kuinka joukkue ei voi enää antaa »tämän lipsua käsistään». Myös kesän MM-kisojen pettymys söi englantilaista syvältä.

Gerrard on kertonut lähipiirilleen, että hän siirtyy todennäköisesti Pohjois-Amerikan MLS-sarjaan, koska uskoo perheensä viihtyvä parhaiten juuri Yhdysvalloissa. Yhtenä vaihtoehtona on muun muassa LA Galaxy, jonne David Beckham siirtyi 32-vuotiaana.

Vaikka Gerrard jättää Anfieldin hetkeksi taakseen, saattaa hän tulevaisuudessa palata stadionille valmentajana. Gerrard on pelannut 17-vuotisen Liverpool-uransa aikana yhteensä 695 ottelua ja tehnyt niissä 180 maalia. Toukokuussa 2005 englantilainen johdatti Liverpoolin Mestarien liigan voittoon Istanbulin ikimuistoisessa illassa.

Gerrard sai lähtöilmoituksensa jälkeen välitöntä ylistystä osakseen sumujen saarilla. Muun muassa Sky Sports pani välittömästi pystyyn äänestyksen, jossa tiedustellaan, onko kapteeni seuran kaikkien aikojen paras pelaaja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?