Hattutemppujen erikoisottelu – kurittaako Arsenal Liverpoolia? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Hattutemppujen erikoisottelu – kurittaako Arsenal Liverpoolia?

Liverpoolin ja Arsenalin ottelussa riittänee dramatiikkaa myös tänä sunnuntaina.

Alexis Sanchez­

21.12.2014 13:21

Minkään muiden joukkueiden välisissä valioliigakohtaamisissa ei ole nähty yhtä paljon hattutemppuja kuin Liverpoolin ja Arsenalin iskiessä yhteen: viisi.

Ehkä sunnuntaina on Arsenalin Alexis Sanchezin vuoro osua kolmesti? Kesällä Barcelonasta Lontooseen siirtynyt chileläishyökkääjä sopeutui maailman kovimmaksi arvioituun liigaan nopeasti. Hän on tehnyt lontoolaisille kaudella yhteensä jo 14 maalia.

Sanchezin onnistuminen Anfieldillä kirpaisisi Liverpoolia poikkeuksellisen syvältä. Pool olisi halunnut hankkia kesällä Sanchezin, muttä tämä valitsi Lontoon ja Arsenalin.

Arsenalia voi pitää ottelussa ennakkosuosikkina. Siltä löytyy tulivoimaa. Se on jäänyt tällä kaudella vain kerran nollille. Liverpoolin suurimmat ongelmat löytyvät yhä puolustuspelistä, vaikka myös hyökkäyksen tehottomuudesta on puhuttu paljon Luis Suarezin siirryttyä Barcelonaan ja Daniel Sturridgen kärsittyä pitkään loukkaantumisesta.

– Tämä kausi on ollut meille kuin vuoristorata. Voitto Arsenalista voisi auttaa meitä pääsemään hyvään tulosputkeen, Poolin kapteeni Steven Gerrard sanoi seuransa verkkosivuilla.

Viime kaudella Liverpool voitti Arsenalin kotonaan 5–1. Se oli harvinaista. Pool on voittanut Arsenalin vain kahdesti joukkueiden 14 viime liigakohtaamisessa.

Vauhtia ja ryminää on luvassa sunnuntaina myös Koillis-Englannissa, jossa Newcastle isännöi naapuriaan Sunderlandia.

Newcastle on tyytyväinen päästessään taas kotiin. Se vieraili viikon sisällä kahdesti Pohjois-Lontoossa, ja päästi neljä maalia sekä Arsenalia että Tottenhamia vastaan.

Tilastoista voi onkia merkkejä sekä Newcastlen että Sunderlandin menestyksestä kiihkeässa derbyssä.

Sunderland on pelannut liigassa viisi viime liigaotteluaan Newcastlea vastaan tappiotta. Newcastle puolestaan ei ole hävinnyt tällä kaudella kotonaan avauskierroksen jälkeen.

Valioliiga sunnuntaina:

Newcastle–Sunderland klo 15.30

Liverpool–Arsenal klo 18.00

MTV Sport 1 -kanava näyttää molemmat ottelut suorana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?