ANAlyysi: Liverpool tienhaarassa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

ANAlyysi: Liverpool tienhaarassa

Liverpoolin taival Mestarien liigassa päättyi jopa hiukan nolosti viikolla ja kun joukkue majailee Valioliigassa keskikastissa, joutuu manageri Brendan Rodgers miehistöineen nyt tavallaan käynnistämään koneet uudelleen.

Liverpool FC

13.12.2014 6:24

Viime kausi herätti toivoa Liverpool-kannattajissa pitkän tauon jälkeen, mutta nyt edessä näyttää olevan jälleen vajoaminen ynnä muuta -osastolle. Paluu Mestarien liigaan jäi lyhyeksi ja mestaruus Valioliigassa on käytännössä jo nyt karannut ulottumattomiin. Joukkueen esitykset ovat lisäksi olleet sitä luokkaa, että mitään voittoputkiunelmia ei kannata tällä hetkellä rakennella.

On tietysti totta, että Luis Suarez myytiin kesällä ja kun Daniel Sturridge vielä syksyllä loukkaantui, niin kärjestä oli paljon poissa viime kauteen verrattuna. On myös totta, että Rodgers ei näytä kovin kummoisesti onnistuneen kesän hankinnoissaan. Olisiko suurin totuus kuitenkin siinä, että Liverpool ylisuoritti niin vahvasti viime kaudella, että pyrkiessään nyt epätoivoisesti samaan joukkue puolestaan alisuorittaa?

Tästä kielisi ainakin se, että Rodgers on kierrättänyt kokoonpanoaan todella vahvasti ja tuskin pelkästään rasituksen tasaamiseksi. Sitä oikeaa kokoonpanoa on etsitty, mutta ei löydetty - ja ehkei löydykään. Joukkue kuin joukkue Luis Suarezilla on erilainen kuin ilman uruguaylaista. Sturridgen paluukaan ei tätä muuksi muuta. Suarezia ei ole pystytty korvaamaan eivätkä yritykset löytää vaihtoehto Steven Gerrardille ole nekään juuri vakuuttaneet.

Liverpoolissa olisi ehkä syytä ottaa nyt hattu kouraan ja myöntää, että viime kauden eväillä ei menestystä tällä kaudella tule. Pelitavan pienet muutokset käytettävissä olevien pelaajien vahvuuksien tukemiseksi eivät nosta Liverpoolia kärkeen, mutta uskoisin että lähemmäs omaa tasoaan. Huono joukkue se ei edelleenkään ole ja pystyy parhaimmillaan taistelemaan hyvin kärkikuusikossa Valioliigassa.

Miten tilanne sitten Liverpoolissa käsitellään, on toinen asia. Edessä on viikonloppuna suuri haaste ja suuri mahdollisuus - matka Old Traffordille. Louis van Gaal tuntuu olevan löytämässä ainakin hyvän tulosvireen ManUlle ja tämä tekee kotijoukkueesta suosikin. Jos Basel-ottelu on pystytty jättämään taakse ja Rodgers löytää ryhmäänsä oikean tasapainon, Liverpool ei ole vailla mahdollisuuksia.

Europelit on pelattu ja sen myötä sunnuntain ottelu on Liverpoolille iso suunnannäyttäjä. Tappio tietäisi putoamista kärkipään kyydistä kenties lopullisesti ja loppukauden olevan enemmän tai vähemmän tappion minimointia. Voitto sen sijaan voisi saada Liverpoolin vielä uuteen nousuun ja kenties ensi kaudeksikin Eurooppaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?