Jalkapallo. Arvovaltainen lehti listasi Valioliigan pelaajat - Hyypiä toiseksi paras pohjoismaalainen! - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Arvovaltainen lehti listasi Valioliigan pelaajat - Hyypiä toiseksi paras pohjoismaalainen!

Sami Hyypiä päihitti tukun supertähtiä, kun Valioliigan historian parhaat pelaajat listattiin.

Liverpoolin pitkäaikainen toppari Sami Hyypiä listattiin Valioliigan historia 54. parhaaksi pelaajaksi.­

15.11.2014 13:58 | Päivitetty 15.11.2014 14:04

Liverpoolin alakerran pitkäaikainen toteemipaalu Sami Hyypiä on Valioliigan historian 54:nneksi paras pelaaja, katsoo arvovaltaisen brittilehden Daily Telegraphin kokoama asiantuntijapaneeli.

Listalle mahtui vain neljä pohjoismaalaista pelaajaa, joista Hyypiä sijoittui toiseksi korkeimmalle. Manchester Unitedin tanskalainen maalivahtilegenda Peter Schmeichel arvostettiin odotetusti parhaaksi ja peräti 13. sijalle. Norjalainen ManU-kärki Ole Gunnar Solskjär sijoittui 64:nneksi ja Arsenalin tuulennopea ruotsalainen Fredrik Ljungberg 96:nneksi.

Listalle pääsyn vaatimus oli, että pelaajan on täytynyt esiintyä urallaan Valioliigassa, jonka avauskausi pelattiin 1992-93. Hyypiän alapuolelle jäivät mm. Jürgen Klinsmann, Carlos Tevez ja Peter Beardsley ja voikkaalaisen oman pelipaikan osaajista Marcel Desailly sekä Gary Pallister.

Daily Telegraphin paneeli oli melko armollinen englantilaisille pelaajille, joista se antoi armon peräti 43:lle. Tosin kärkitrioon mahtui vain ei-englantilaisia. Walesiläinen Ryan Giggs katsottiin kaikkien aikojen ykköseksi, ranskalainen Thierry Henry kakkoseksi ja irlantilainen Roy Keane kolmoseksi. Paras englantilainen oli Newcastlen hurja maalinsylkijä Alan Shearer.

Ryan Giggs toimii nykyisin Louis van Gaalin apuvalmentajana Manchester Unitedissa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?