Chelsea palaa Anfieldille - ottaako Gerrard revanssin? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Chelsea palaa Anfieldille - ottaako Gerrard revanssin?

Steven Gerrard voi pyyhkiä mielestään ainakin osan huhtikuun muistoista, kun sarjakärki Chelsea saapuu lauantaina Liverpoolin vieraaksi.

Steven Gerrard haluaa unohtaa viime huhtikuun tapahtumat.­

8.11.2014 5:55

Liverpoolin kapteeni Steven Gerrard muistaa ikuisesti huhtikuun lopun. Sarjakärjessä viilettäneet punapaidat olivat jo matkalla Valioliigan mestaruuteen, kunnes seuraikoni liukastui Chelsea-ottelun ensimmäisen jakson lisäajalla. Demba Ba kiitti ja vei länsilontoolaiset 1–0-johtoon. Vieraat voittivat ottelun lopulta maalein 2–0.

– Se liukastuminen antoi mestaruuden Manchester Citylle. Liverpool tarvitsi pisteen tuosta ottelusta. Niin yksinkertaista se on, muisteli Chelsean manageri Jose Mourinho perjantain lehdistötilaisuudessaan.

Sinipaitojen kannattajat muistavat tapauksen niin ikään mainiosti - sen verran usein Stamford Bridgen yleisö on laulanut tänä syksynä huhtikuun tapahtumista. Gerrard kuulee takuuvarmasti tutun, liukastumisesta ja Ban maalista muistuttavan laulun, kun Chelsea saapuu lauantaina Anfieldille.

Poolin kapteenin on syytä odottaa haastavaa taistoa, sillä joukkueiden väliset voimasuhteet ovat muuttuneet rajusti kesän aikana: Valioliigaa johtava Chelsea on jättänyt Liverpoolin jo kahdentoista pisteen päähän.

Mourinho ansaitsee länsilontoolaisten hyvistä otteista kiitoksen, sillä hän on onnistunut kesän täsmähankinnoissaan (Diego Costa ja Cesc Fabregas) erinomaisesti. Reilut sata miljoonaa puntaa kuluttanut Liverpool on sen sijaan kompastellut siirtomarkkinoilla - esimerkiksi reippaasti vastuuta kärjessä saanut Mario Balotelli metsästää edelleen ensimmäistä maaliaan Valioliigassa.

Yksi lauantain avainkysymyksistä on se, kuinka isäntien haparoinut puolustuslinja pysäyttää Fabregasin murtavat syötöt ja jo yhdeksän kertaa osuneen Costan tehokkaat, vastustajan alakertaa repivät liikkeet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?