Kommentti: Antti Niemen ANAlyysi: Onko Liverpoolista Chelsean pysäyttäjäksi? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Onko Liverpoolista Chelsean pysäyttäjäksi?

Kauden alla lauantain valioliigaottelua Liverpool-Chelsea olisi voinut hyvällä syyllä ennakoida tämän viikonlopun kohokohdaksi. Nyt jännityksen kohde on kuitenkin tämä: pystyykö Liverpool lainkaan haastamaan Chelseaa?

8.11.2014 8:00

Chelsea on ollut hyvä. Se ei ole ollut loistava, mutta se on ollut hyvä ilman reunahuomautuksia ja haastajien kannalta jo melkoiseksi venähtäneen piste-eron lisäksi tämä on huolestuttava uutinen: Chelsea repii eroa kärjessä viikko viikolta suuremmin edes loistamatta. Koko ajan on hiukan tunne siitä, että Jose Mourinhon miehistöllä on tarvittaessa vielä yksi vaihde käytössään.

Liverpool sen sijaan ei ole ollut hyvä. Muutokset joukkueessa olivat sitä luokkaa, että pieniä vaikeuksia oli odotettavissa. Brendan Rodgersilla on kuitenkin ollut suuria vaikeuksia saada palapelinsä paloja kohdilleen. Toinen puoli ongelmaa on se, että hänen palasensa eivät yksinkertaisesti sovi yhtä hyvin yhteen kuin viime kaudella.

Viime kauden Liverpool käänsi tavallaan vanhan totuuden oikeaksi - nykyjalkapallossa ehkä kuitenkin käänsi sen päälaelleen - ja osoitti, että hyökkäys on paras puolustus. Liverpoolin puolustuksen heikkoudet peittyivät osittain sen alle, että vastustajan piti keskittyä aika lailla parivaljakkoon Luis Suarez-Daniel Sturridge ja tämä otti paljon painetta pois Liverpoolin takalinjoilta. Nyt samaa asetta ei ole ja ”uusi ase”Mario Balotelli on toistaiseksi esittänyt kentällä hyvin vähän.

Tämän myötä Liverpoolin puolustuspelin haavoittuvaisuus on tullut entistä selvemmin esille. Steven Gerrardilla on joukkueessa edelleen iso rooli - tällä hetkellä puolustuspelaamisen osalta jopa liian iso.

Kun tähän yhdistää sen, että Chelsea on Mourinhon komennossa mestari hyödyntämään vastustajan heikkouksia, niin lauantain ottelun ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä. Liverpool ei ole niin paljon huonompi joukkue kuin Chelsea, ettei se voisi kotikentällään haastaa lontoolaisia.

Kurssi tuskin tässä ottelussa kääntyy – kummankaan osalta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?