Sarjaraportti: Eeron Valiot: QPR–Liverpool - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Eeron Valiot: QPR–Liverpool

Urheilusanomien Lontoon-kirjeenvaihtaja Eero Laurila valitsee tällä palstalla viikonlopun mielenkiintoisimman valioliigaottelun.

17.10.2014 17:54

ALKUASETELMA: Liverpool on Valioliigan yhdeksäs. QPR majailee vastaavasti jumbosijalla.

Vierasjoukkueen keskikenttäpelaaja Raheem Sterling, 19, on ollut viikon kuuma puheenaihe sumujen saarilla. Englannin maajoukkuetähti kertoi ennen Kolmen leijonan Viro-ottelua joukkueen valmennustiimille väsymyksestään ja sai aloittaa näin vaihdossa.

Roy Hodgsonin päätös on herättänyt mielipiteitä puolesta ja vastaan. Useat entiset maajoukkuepelaajat ovat korostaneet sitä, kuinka heidän aikoinaan ei ollut tapana puhua väsymyksestä. Sen sijaan maata edustettiin kaikin mahdollisin voimin.

Sterlingin puolustajat ovat vastaavasti sitä mieltä, että pelaajan on kerrottava rohkeasti tilastaan valmentajalle, jotta hän välttyy mahdolliselta ylirasitukselta.

Liverpool-manageri Brendan Rodgers puhui suojattinsa puolesta kiivaasti perjantain lehdistötilaisuudessa.

– Raheem Sterling ei ole koskaan sanonut, että hän ei halua edustaa Englantia, pohjoisirlantilainen kertoi The Independent -sanomalehdelle ja jatkoi.

– Viime päivinä on kirjoitettu karmea määrä roskaa.

Managerin tuohtumuksen ymmärtää, sillä osa englantilaislehdistä on repinyt pelaajan uneliaisuudesta hyvän maun rajoilla tasapainoilevia vitsejä jo usean päivän ajan.

Rodgers korosti joka tapauksessa sitä, että Sterling on ollut kaikesta kohusta huolimatta erittäin hyvä punapaitojen harjoituksissa. Jos vire jatkuu sunnuntaina, on kankeasta ja epävarmasta puolustuslinjastaan tunnettu QPR helisemässä.

Sarjajumboksi ajautuneet länsilontoolaiset ovat olleet Harry Redknappin alaisuudessa tähän mennessä selkeästi Valioliigan heikoimmin organisoitu joukkue. Kokenut englantilaismanageri lähti kauteen 3–5–2-ryhmityksellä, mutta on vaihtanut heikkojen tulosten myötä neljän pelaajan puolustuslinjaan.

Ärrien linja on tiukoilla sunnuntaina myös sen vuoksi, koska Liverpool saa vihdoin reisivammasta kärsineen Daniel Sturridgen takaisin kokoonpanoonsa. Näin Rodgers voi peluuttaa englantilaista heikosta vireestä kärsineen Mario Balotellin rinnalla. Kaksikko on pelannut vasta kerran yhdessä - tuolloin Liverpool haki White Hart Lanelta 3–0-voiton.

SEURAA NÄITÄ: Kotijoukkueen manageri Harry Redknapp on paineen alla, sillä huhut tuovat entistä Tottenham-manageria Tim Sherwoodia Loftus Roadille. 67-vuotias englantilainen vakuutti perjantaina, että hänellä riittää vielä nälkää valmennukseen.

– Heräsin tänään aamulla neljältä, Redknapp kertoi lehdistötilaisuudessa.

QPR-kannattajien on syytä toivoa, että luotsi on luonut aamun pimeinä tunteina joukkueelleen täsmällisen suunnitelman pallollisen pelaamisen varalle. Alkukaudesta Ärrien eteneminen on ollut lähinnä pelaajien omien oivallusten ja sattumien varassa.

Liverpool-hyökkääjä Balotelli on laukonut Valioliigassa viimeisen 21 ottelun (mukana myös pelaajan Manchester City -tilasto) aikana yhteensä 68 kertaa, mutta tehnyt vain yhden maalin. Vaikka italialaisella on vielä paljon parannettavaa, pitää myös punapaitojen luoda kärjelle aiempaa laadukkaita maalipaikkoja. Asian on myöntänyt myös Rodgers, jonka mukaan joukkueella on niin pallollisena kuin pallottomana pitkä matka viime kauden tasoon.

Käytännössä ongelmat ovat näkyneet muun muassa siinä, että punapaitojen pallollisen pelaajan ympärillä on aiempaa vähemmän laadukkaita syöttösuuntia.

NÄIN KÄY: Liverpool voittaa kahdella tai kolmella maalilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?