Sarjaraportti: Guardiola Punaisiin paholaisiin? - ”Englantilaislehdistö innostui” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Guardiola Punaisiin paholaisiin?

Tuore kirja vihjaa, että Pep Guardiola haluaa Old Traffordille.

16.10.2014 13:28

Bayern München -luotsi Pep Guardiola kertoo tuoreessa Pep Confidential -kirjassaan, että hän voisi tulevaisuudessa kuvitella valmentavansa Manchester Unitedia. Katalonialaisen kommentti on peräisin keväältä 2011, jolloin hän vakoili Punaisia paholaisia Old Traffordilla.

Sumujen saarten lehdistö innostui paljastuksesta. Muun muassa The Sun ja The Daily Telegraph omistivat urheiluosionsa etusivun Guardiolalle.

Todellisuudessa koko ajatus on hyvin kaukaa haettu. Guardiolan München-sopimus päättyy kauden 2015–16 jälkeen. Unitedin nykymanageri, pestissään heinäkuussa aloittanut Louis van Gaal jatkaa manchesteriläisten luotsina kevääseen 2017 saakka - jos seurajohto sen vain sallii.

Guardiola on myös tunnettu rauhallisen laskelmoivista päätöksistään. Katalonialainen latasi kauden 2012–13 ajan akkujaan ja kertoo kirjassaan, kuinka hän hylkäsi muun muassa Chelsean ja Manchester Cityn sopimustarjoukset. Sen sijaan valmentaja tarttui haasteeseen vakaassa saksalaisseurassa, jossa hän pääsi hiomaan jo ennestään vahvaa toimintatapaa.

Guardiola on tunnettu rauhallisen laskelmoivista päätöksistään.­

Guardiola kertoo kirjassaan myös suoranaisesta vihastaan niin kutsuttua tiki-taka-syöttöpeliä kohtaan.

– Tiki-taka tarkoittaa sitä, että palloa syötetään vain syöttämisen vuoksi - ilman selkeää tarkoitusta. Pallopelien salaisuus on ylikuormittaa toinen laita, jotta vastustajan on kallistettava pakkansa kentän toiselle laidalle. Näin vastakkainen laita jää heiveröiseksi.

– Kun olemme vieneet vastustajan toiselle laidalle, niin hyökkäämme vastakkaisen laidan kautta. Joukkueen on syötettävä palloa selkeällä tarkoituksella, jotta voit tyrmätä vastustajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?