Sarjaraportti: Tykkimiesten karmea kierre jatkuu - missä on syy? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Tykkimiesten karmea kierre jatkuu

Arsenal kärsii tuttuun tapaan pahasta loukkaantumissumasta. Arsene Wenger etsii kuumeisesti ongelman aiheuttajaa.

9.10.2014 13:15

Saksan jalkapalloliitto tiedotti keskiviikkona, että Mesut Özil, 25, on jopa kolme kuukautta sivussa vasemman polven nivelsiteessä olevan repeämän vuoksi. Vamma on uusi isku Arsenalille, jolla on saksalaisen lisäksi myös kuusi muuta pelaajaa sairastuvalla. Yhteensä Tykkimiesten tähdet ovat jättäneet väliin tänä vuonna yhteensä 248 ottelua erilaisten loukkaantumisten vuoksi.

Arsene Wenger palkkasi kesällä seuran riveihin Saksan maajoukkueen fysioterapeutin Shad Forsythen, jonka tehtävänä on pitää pohjoislontoolaisten pelaajat terveinä.

Yhdysvaltalainen on jo uudistanut punapaitojen toimintaa usealta eri kantilta - joukkue tekee muun muassa ennen ottelun alkua lihastasapainoa kehittäviä liikesarjoja, joiden pitäisi ehkäistä loukkaantumisia. Tykkimiesten vaihtopelaajat myös lämmittelevät aiempaa tiiviimmällä tahdilla kentän sivustalla.

Mesut Özil on pitkään sivussa polvivamman takia.­

Jalkapallotieteen lait tunteva Forsythe uskoo niin kutsuttuun No days off-ajattelumalliin ja korostaa sitä, että pelaajien on pidettävä kehostaan huolta myös vapaapäivinä. Hän tietää myös tasan tarkkaan ottelun jälkeisen ravinnon, nesteen, venyttelyn ja kylmähoidon merkityksen.  Tykkimiesten ei siis pitäisi kaatua Forsythen ammattitaitoon.

Aivan eri asia on se, kuinka paljon Forsythe voi vaikuttaa esimerkiksi Wengerin vetämien harjoitusten sisältöön tai pelaajien peluuttamiseen. Esimerkiksi Özil oli kesällä suuressa roolissa Saksan maajoukkueessa, mutta on pelannut tästä huolimatta kesälomansa jälkeen jokaisessa ottelussa Liigacupin Southampton-taistoa lukuun ottamatta.

Toisaalta Forsythe on vasta ensimmäistä vuottaan mukana kiivastahtisessa Valioliigassa. Maksaako Arsenal tästä nyt kalliita oppirahoja?

Wenger on epäillyt, että loukkaantumiskierteen syy voi piillä joko seuran harjoituskeskuksen tai Emirates-stadionin nurmessa. Asiaa on kuitenkin vaikea varmistaa. Nurmimattoa on myös hankala vaihtaa kesken kauden.

Jotain ranskalaisen on syytä tehdä pikaisesti. Özil vältti esimerkiksi kolmivuotisen Real Madrid -uransa aikana käytännössä vammat kokonaan. Pohjois-Lontoossa hän on ollut sen sijaan puolentoista vuoden aikana jo reilut neljä kuukautta sivussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?