Punaisten paholaisten kausi alkoi nyt - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Punaisten paholaisten kausi alkoi nyt

Manchester United voitti Queens Park Rangersin maalein 4–0, Joukkueen peli on vakuuttavista luvuista huolimatta vielä kaukana valmiista.

14.9.2014 20:02

Totaalisen jalkapallon suurlähettiläs Johan Cruyff kertoi tällä viikolla The Guardianille, kuinka hänen ja Louis van Gaalin ajattelumaailmat eroavat toisistaan.

– Van Gaalin visio on hyvä, mutta se ei ole sama kuin minun. Hän opettaa taktiikkaa armeijatyyliin, hollantilainen mietti.

Manchester United -manageri jatkoi valitsemalla linjallaan sunnuntaina: punapaidat harjoittelivat vielä QPR-otteluun valmistavissa alkulämmöissä uutta timanttimuotoaan.

Tinkimätön työ toi tulosta, sillä United johti puoliajalla jo luvuin 3–0.

– Kaikesta voi aistia, että kausi alkoi täällä vasta nyt, kertoi seuraikoni, Punaisia paholaisia 400 kertaa Valioliigassa edustanut Gary Neville Sky Sportsin lähetyksessä.

Cruyff epäili vanhan kiistakumppaninsa tarvitsevan riittävästi aikaa, jotta lähes 200 miljoonalla eurolla pelaajia ostanut United kasvaa joukkueeksi.

– Enää kyse ei ole pelaajien laadusta, vaan siitä, miten heistä tehdään onnistunut sekoitus.

Sunnuntai näytti, että van Gaal on ottanut ryhmineen askeleen eteenpäin. Hollantilaisella riittää silti vielä töitä: United sortui ennen ottelun repeämistä jatkuviin syöttövirheisiin, kun paine kasvoi pallollisen pelaajan ympärillä.

Uusi United testataan toden teolla viimeistään lokakuun lopulla Chelsean vieraana. Tuolloin punapaitojen on pystyttävä yhtenäiseen esitykseen myös hetkillä, jolloin niin aikaa kuin tilaa on tarjolla huomattavasti vähemmän.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?