ANAlyysi: Brendan Rodgersilla valinnan paikka - Valioliiga - Ilta-Sanomat

ANAlyysi: Brendan Rodgersilla valinnan paikka

Viikonlopun Valioliigaotteluista omalla tavallaan mielenkiintoisimpia on lauantai-illan kohtaaminen Liverpoolin ja Aston Villan kesken.

Brendan Rodgers on Liverpoolin manageri.­

13.9.2014 6:57

Tai jos tarkemmin asian sanoo, niin kiinnostaa se millaisella kokoonpanolla Liverpool otteluun lähtee.

En nyt puhu Daniel Sturridgen loukkaantumisesta, joka toki sattui Liverpoolille pahaan aikaan. Sturridge on varmasti sivussa, mutta onko sivussa muitakin normaalin avauskokoonpanon pelaajia? Ottelu nimittäin pelataan vain kolme vuorokautta ennen Liverpoolin Mestarien liigan avausta.

Tilanne on uusi manageri Brendan Rodgersille, eikä sitä Liverpoolissa seuranakaan ole koettu useampaan vuoteen. Moni esitti arvelunaan, että Liverpoolin viime kauden menestys johtui osittain siitä, että seura saattoi keskittyä täysin Valioliigaan ja ei tämä ajatus ole mitenkään tuulesta temmattu.

Suoria tilastoja minulla ei ole, mutta Chelsea oli viime kaudella hyvä esimerkki siitä, miten Mestarien liiga vaikutti suoraan Valioliigaan.Menestystä Euroopassa haettiin vahvasti panostaen ja Chelsea kierrätti pääsääntöisesti rajusti pelaajiaan niin ennen kuin jälkeen europelien ja tämä näkyi myös tuloksissa. Yllättävät ja lopulta ratkaisevat pistemenetykset tulivat juuri näissä otteluissa.

Rodgers on Liverpoolissa nyt saman tilanteen edessä. Aston Villa pitäisi ehdottomasti kaataa kotona, mutta onnistuuko se jos Sturridgen lisäksi lepuuttaa muutamaa avainpelaajaa. Mestarien liigassa Rodgersilla tuskin on kanttia tai edes halua iskeä avaukseen muuta kuin paras mahdollinen ryhmitys. Totta kai samaa miehistöä voi peluuttaa nyt, peluuttaa tiistaina ja peluuttaa vielä seuraavana viikonloppuna. Se ei välttämättä edes näy tässä vaiheessa mitenkään, mutta syksyn edetessä jalka alkaa väkisinkin painaa, jos samat pelaajat joutuvat jatkuvasti pelaamaan kahden ottelun viikkotahtia – ja takuuvarmasti tämä näkyy viimeistään keväällä, kun bensa auttamatta alkaa loppua ennen kauden päättymistä.

Valinta on toki Rodgersin päänsärky, mutta tehtävä ei ole helppo.Euromenestys on iso asia, eikä sitä uhrata minkään muun edestä. Toisaalta Liverpool ei ole varsinaisesti suurin ennakkosuosikki Mestarien liigassa ja jos lopputuloksena on paikka vaikka neljännesvälierissä ja sen hintana jääminen viime kauteen verrattuna ynnä muita –sijoille Valioliigassa, niin kausi ei kokonaisuudessaan varmasti tyydytä ketään.

Rodgersilla on hyvä ryhmä, mutta kahta pätevää kokoonpanoa siitä ei millään muodosteta. Luultavasti kuitenkin jokunen vakiopelaaja saa lepovuoron – tai ainakin aloittaa vaihdossa – lauantaina ja Rodgers laskee Aston Villan olevan silti kaadettavissa. Tai sitten hän toivoo pelin olevan 2-0 tai 3-0 jo varhaisessa vaiheessa ja antavan tilaisuuden ottaa tärkeitä pelaajia vaihtoon siinä tilanteessa.

Tilanne on kuitenkin uusi. Eurooppa-liigassa englantilaisjoukkueet ovat ehkä enemmänkin kierrättäneet pelaajia nimenomaan sen lohkovaiheessa, mutta Mestarien liiga kääntää asetelman auttamatta päinvastoin. Menestys tuo haasteita tullessaan ja Liverpool on nyt tämän haasteen edessä ensi kertaa pitkään aikaa. Ja Rodgers ensimmäistä kertaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?