Eero Laurilan kommentti: Joko nyt, Tottenham? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Joko nyt, Tottenham?

Pohjoislontoolaiset ovat aloittaneet kautensa lupaavasti. Mauricio Pochettinon ryhmä mitataan toden teolla, kun Euroopan liiga alkaa syyskuussa, kirjoittaa Urheilusanomien kirjeenvaihtaja Eero Laurila White Hart Lanelta.

24.8.2014 20:24

Viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Tottenham on aloittanut Valioliigan kahdella voitolla. Avauskierroksella pohjoislontoolaisten jalkoihin jäi West Ham, sunnuntaina taas Queens Park Rangers. Spurs nousi maalieronsa (5–0) turvin jopa sarjan kärkeen ohi Burnleyn ja Leicesterin kaataneen Chelsean.

Valkopaitojen tuoreen managerin Mauricio Pochettinon intohimo on tarttunut myös seuran kannattajiin, jotka juhlivat ennen maanantaista, koko saarivaltakunnan lamauttavaa pankkivapaata vapautuneesti. Vastaavaa iloa ei nähty usein Andre Villas-Boasin tai Tim Sherwoodin komennossa.

Spurs-kannattajien on syytä suhtautua tulevaisuuteen maltilla. Valkopaidat aloittivat myös Villas-Boasin alaisuudessa vuosi sitten lupaavasti, mutta hyytyivät täysin, kun henkisesti raskas Euroopan liiga alkoi.

Pochettino saa miettiä tarkkaan, miten kohtalo tällä kertaa vältetään. Tottenham voitti kyproslaisen AEL Limassolin kilpailun viimeisen karsintakierroksen avausosassa maalein 2–1 ja voi varmistaa lohkovaiheen paikan torstaina White Hart Lanella.

Jotta menestys jatkuu, on argentiinalaisen pidettävä kiinni siitä taitavasta pallollisesta pelaamisesta, jota joukkue esitti jo harjoituskauden ajan. Tottenham osaa jo nyt hyökätä tarpeen tullen nopeasti, toisinaan taas hitaasti.

Sunnuntaina joukkue piti palloa komeat kaksi minuuttia ja yhdeksän sekuntia ennen kuin uutta syksyä elävä Nacer Chadli puski niin ikään heränneen Erik Lamelan puskun QPR-verkkoon.

Jos rytmi pysyy jatkossa yhtä sulavana, on joukkueella hyvä mahdollisuus hallita pelin virtausta, vaikka Euroopan liiga painaisi ajoittain jaloissa.

Pelin teknistaktisen puolen lisäksi Pochettino on kiinnittänyt huomion myös ryhmänsä henkiseen puoleen. Tottenham-pelaajat ovat kertoneet lähipiirilleen, kuinka argentiinalaismanagerin järjestämät, usein koko perheelle tarkoitetut illanvietot ovat hioneet vielä viime kaudella hajanaisesta ryhmästä yhtenäisemmän.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?