Valioliiga: Prässiä ja rohkeita syöttöjä - ”Tottenham tarvitsee aikaa” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Prässiä ja rohkeita syöttöjä - ”Tottenham tarvitsee aikaa”

White Hart Lanella siirryttiin Mauricio Pochettinon aikakauteen. Pohjoislontoolaisten tulevaisuus on valoisa, jos puheenjohtaja Daniel Levyn hermot vain pitävät.

Tottenham leireilee parhaillaan Pohjois-Amerikassa.­

26.7.2014 10:35

Viime kesä herätti sekä pelkoja että toiveita Tottenham-kannattajien joukossa, sillä seura hankki sadalla miljoonalla eurolla myydyn Gareth Balen tilalle seitsemän uutta pelaajaa.

Raha ei tuonut onnea: Andre Villas-Boas vei pohjoislontoolaiset toissa keväänä seuran kaikkien aikojen parhaaseen valioliigasaldoon, mutta sai lähtöpassit joulukuussa. Tilalle nimetty Tim Sherwood johdatti valkopaidat lopulta Valioliigan kuudennelle sijalle.

Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy ei antanut Sherwoodille jatkoaikaa ja nimesi Southamptonissa hyvää työtä tehnee Mauricio Pochettinon englantilaisen tilalle. Argentiinalainen on jo seuran yhdestoista manageri tällä vuosituhannella.

Hurjaa prässiä ja rohkeita syöttöjä

Pochettino perustaa jalkapalloajattelunsa maanmiehensä Marcelo Bielsan oppeihin - hurjaan, mutta oikea-aikaiseen liikkumiseen pallottomana ja rohkeaan, usein lyhyin syötöin keskustan kautta etenevään pallolliseen peliin.

Tottenhamin pelaajat ovat luonnehtineet harjoituskautta hyvin rankaksi. Nähtäväksi jää, kuinka nopeasti ryhmä sisäistää Pochettinon opit. Southamptonissa luotsin työ kantoi hedelmää reilun puolen vuoden harjoittelun jälkeen.

Argentiinalainen on kertonut seuran tavoittelevan lähitulevaisuudessa Valioliigan ykköstilaa. Vaikka näin ei kävisi heti, on seura löytänyt nyt toimintamallin, jolle annettava aikaa.

Eriksen antaa viimeisen syötön

Christian Eriksen, 22, pärjäsi uusista hankinnoista parhaiten ja valittiin keväällä kauden parhaaksi Spurs-pelaajaksi. Tanskalainen on erityisen etevä hyökkäyskolmanneksella, jossa hän löytää ja myös hyödyntää taitavasti tilan vastustajan linjojen väleissä.

Pochettinon organisoitu, kolmen keskikenttäpelaajan kautta etenevä syöttöpeli tuo entisen Ajax-pelaajan vahvuudet entistä vahvemmin esille. Jos Eriksen kehittyy samaan malliin kuin viime kauden nuoret southamptonilaiset, nousee hän sarjan ehdottomaan tähtikastiin.

Harjoituskauden perusteella Eriksen saattaa saada arvokasta tukea 30 miljoonaa puntaa maksaneelta, mutta loukkaantumisista kärsineeltä Erik Lamelalta, joka viihtyy parhaiten keskikentän laidalla. 

Puolustuslinjan keskusta koetuksella

Tottenhamin on kerrottu olevan Aston Villan hollantilaistopparin Ron Vlaarin perässä. Kiinnostus ei yllätä, sillä pohjoislontoolaisten harjoituskauden ensimmäinen ottelu (Seattle Sounders FC) paljasti sen, että joukkueen hieman hitaasti reagoivalla puolustuslinjalla saattaa olla vaikeuksia pitää yllä Pochettinon vaatimaa ajoittain jopa uhkarohkeaa prässikorkeutta.

Joka tapauksessa Spurs on käyttäytynyt siirtomarkkinoilla viime kesää harkitummin. Tähän mennessä White Hart Lanelle ovat saapuneet vain vasen laitapuolustaja Ben Davies, 21, ja kakkosmaalivahdiksi kaavailtu Michel Vorm, 30.

Myös suomalaisilla on mahdollisuus tutustua ensi kauden Tottenham-ryhmään, sillä pohjoislontoolaiset kohtaavat Glasgow Celticin Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 2. elokuuta.

Kesän pelaajaliikenne

TulleetBen Davies, Swansea CityMichel Vorm, Swansea City

LähteneetHeurelho Gomes, WatfordCameron Lancaster, vapautettuJake Livermore, Hull CityGylfi Sigurdsson, Swansea City

Harjoituskauden ottelutSeattle Sounders-Tottenham Hotspur, 3-3, 19.7.Toronto-Tottenham Hotspur, 2-3, 24.7.Chicago Fire-Tottenham Hotspur, 27.7.Celtic-Tottenham, 2.8.Tottenham-Schalke 04, 9.8.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?