Tittelin uusiminen haastavaa – ”Cityllä riittää haasteita” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Tittelin uusiminen haastavaa – ”Cityllä riittää haasteita”

Manchester Cityn kesää ovat värittäneet epäonnistuneet syntymäpäivät, tähtihyökkääjän jatkuva vammakierre ja Uefan talouden reilun pelin rangaistukset.

Yaya Toure (oik.) vaatii Manuel Pellegriniltä enemmän arvostusta.­

21.7.2014 13:47

Viime toukokuu muistetaan taivaansinisestä juhlasta ja siitä, kuinka Manchester City liiti Liverpoolin ohi Valioliigan viimeisellä viikolla. Manuel Pellegrinin ryhmä on valmistautunut tulevaan kauteen ristiriitaisissa tunnelmissa, sillä haasteita on riittänyt sekä kentällä että sen ulkopuolella. Alla tekijät, jotka ovat värittäneet hallitsevien mestarien kesää.

Yaya Touren tilanne

Norsunluurannikkolainen teki viime kaudella 35 valioliigaottelussa 20 osumaa ja antoi yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä. Toure tuntee hyvin arvonsa ja vaati toukokuussa Taivaansinisten seurajohdolta aiempaa suurempaa arvostusta. Kohu lähti liikkeelle siitä, ettei City-johto huomioinut hänen syntymäpäiviään riittävän kokonaisvaltaisesti. Toure on sittemmin laittanut paljon julkisuutta saaneen tapauksen hänen edustajansa Dimitri Selukin piikkiin ja vakuuttaa suhtautuvansa tulevaan kauteen täydellä motivaatiolla.

Sergio Agüeron vammat

Argentiinalainen on kärsinyt jo pitkään erilaisista jalkavammoista ja aloitti viime kaudella vain keskimäärin joka toisessa valioliigaottelussa. Agüero teki poissaoloistaan huolimatta yhteensä 17 maalia ja osui Mestarien liigan kuudessa taistossa kerran per ottelu. Kärki oli puolikuntoinen myös kesän MM-kilpailuissa jatkuvien takareisivammojen vuoksi ja tarvitsee nyt riittävästi palautumisaikaa, jotta koko vuoden vaivanneet vaivat hellittävät.

Lisähaastetta hyökkääjärintamalle tuo Hearts-harjoitusottelussa jalkapöytänsä murtaneen Alvaro Negredon kahden kuukauden poissaolo.

Alvaro Negredo (oik.) on loukkaantumisen takia sivussa kaksi kuukautta.­

Uefan rangaistukset

City sai talouden reilun pelin sääntöjen rikkomisesta. Taivaansiniset saavat nimetä Mestarien liigaan vain 21 pelaajaa ja hankkia pelaajia korkeintaan 49 miljoonalla punnalla (ellei seura tee voittoa pelaajamyynneillä). Seurajohdon on myös pidettävä maailman kalleimman pallopelijoukkueen palkkakulut korkeintaan viime kauden tasolla.

Pellegrini on jo vahvistanut ryhmää Porton keskikentällä Fernandolla, Arsenalin oikealla puolustajalla Bacary Sagnalla ja Malagan maalivahdilla Willy Caballerolla.

Cityn ryhmä kaipaa vielä vakautta puolustuslinjan keskustaan, jossa argentiinalainen Martin Demichelis sai kantaa viime kaudella liian suuren vastuun. Ykkösvaihtoehto on Porton toppari Eliaquim Mangala, mutta 23-vuotiaan ranskalaisen hankinta on junnannut paikoillaan.

Kesän pelaajaliikenne

TulleetBacary Sagna, ArsenalFernando, PortoWilly Caballero, Malaga

LähteneetCostel Pantilimon, SunderlandJoleon Lescott, WBAGareth Barry, EvertonMarcos Lopes, laina, LilleAlex Nimely, vapautettu

Harjoituskauden ottelut

  • Dundee-Manchester City, 2-0

  • Hearts-Manchester City, 1-2

  • Sporting Kansas City-Manchester City, 24.7.

  • AC Milan-Manchester City, 27.7.

  • Liverpool-Manchester City, 31.7.

  • Olympiakos-Manchester City, 2.8.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?