Jalkapallo: Päättyykö Arsenalin kuiva kausi? - "viime tittelin jälkeen saippuadraamassa on syntynyt jo 14 lasta" - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Päättyykö Arsenalin kuiva kausi? - "viime tittelin jälkeen saippuadraamassa on syntynyt jo 14 lasta"

Englannin cupin lauantaisessa loppuottelussa on paljon pelissä, sillä Arsenal juhli viimeksi kahdeksan vuotta, yksitoista kuukautta ja 25 päivää sitten.

Arsenalin viimeisestä tittelistä on kulunut lähes yhdeksän vuotta.­

17.5.2014 11:15 | Päivitetty 17.5.2014 12:36

Englannissa on puhuttu tällä viikolla kahdesta piinallisesta aikakaudesta: jalkapallomaajoukkueen kroonisen heikoista rangaistuspotkuista (kuusi tappiota seitsemästä viime pilkkukilpailusta) ja Arsenalin kahdeksan vuotta, yksitoista kuukautta ja 25 päivää kestäneestä pokaalittomasta jaksosta.

Autovalmistaja Vauxhall tarjoutui jopa järjestämään Brasilian MM-kilpailuihin valmistautuvalle maajoukkueelle rangaistuspotkuharjoitukset kansallisareena Wembleyllä. Paikalle olisi tuotu 30 000 koululaista, mutta päävalmentaja Roy Hodgson tyrmäsi ehdotuksen.

Arsenal on saanut kestää vinoilua läpi viikon. Daily Mail listasi jo hyvissä ajoin, mitä maailmassa on tapahtunut seuran kuivan kauden aikana - esimerkiksi televisiosarja EastEndersissä on syntynyt 14 lasta, vietetty 24 hääjuhlaa ja itketty 45 kertaa hautajaisissa sen jälkeen, kun punapaidat juhlivat Englannin cupin voittoa keväällä 2005.

– Vaikka myös Twitter on keksitty tässä välissä, ei seuran saavutuksiin tarvita edes 140 merkkiä, sanomalehti kirjoitti.

Manageri Arsene Wenger on vakuuttanut, ettei lauantain Hull-ottelu vaikuta siihen, jatkaako hän pian 18 vuotta kestänyttä taipalettaan Pohjois-Lontoossa.

– Emme kamppaile historiaa vastaan, ranskalainen väisti.

Arsenal on voittanut Hullin (Valioliigan 16.) jo kaksi kertaa valioliigakaudella. Lisätoivoa Tykkimiehille tuo painajaismaisen loukkaantumistilanteen hellittäminen. Steve Brucen johtaman vierasjoukkueen tehtävää vaikeuttaa taas se, ettei tammikuun siirtoikkunan aikana seuraan liittynyt kärkikaksikko Shane Long-Nikica Jelavic ole cupissa pelikelpoinen.

Englannin cupin loppuottelu alkaa Wembleyn stadionilla kello 19.00 Suomen aikaa. Ilta-Sanomat kertoo tunnelmat paikan päältä heti ottelun jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?