Valioliiga

Hyypiän potkut onnenpotku "Eloklassikon" järjestäjille

Julkaistu:

Tottenham voi vetää ”Eloklassikkoon” jopa kaksinkertaisen määrän väkeä Bayer Leverkuseniin verrattuna, kirjoittaa Saku-Pekka Sundelin.
Sami Hyypiän potkut keväällä Leverkusenista sinetöivät sen, ettei saksalaisseura saavu elokuiseen harjoitusotteluun Glasgow Celticiä vastaan olympiastadionille.

En tiedä, millä logiikalla virolainen järjestäjä kuvitteli vetävänsä väkimassoja katsomaan Teemu Pukin pelaamista ja varsinkin Sami Hyypiän valmentamista. Valmentamisessa kun ei pelin aikana ole paljon nähtävää.

Leverkusenin vetäytyminen oli odotettavaa. Seura pelkäsi saavan vihamielisen vastaanoton Helsingissä Hyypiän erottamisen jälkeen.

Ei suomalainen jalkapalloväki ole vihaista. Englannin maajoukkueen Suomen sijaan valinnut Carl Jenkinson sai viime kesän Arsenal–Manchester City -kamppailussa raikuvat aplodit, joista hän oli itsekin hämillään.

Ei Leverkuseniakaan vihattaisi, vaan siihen suhtauduttaisiin laimeasti.

Bundesliigan suosio kasvaa maailmalla ja Suomessakin, mutta Valioliiga on yhä aivan omaa luokkaansa. Brittifutis on iskostettu vuosikymmenien aikana suomalaisten sydämiin – halusimme sitä tai emme.

Kun Liverpool kohtasi pari viikkoa sitten Manchester Cityn Anfieldillä, myös Helsingissä kuhisi suorastaan pelottavan paljon punapaitoja matkalla sporttibaareihin.

Aika moni onneton on joskus tykästynyt myös Tottenhamiin. Onneton siksi, että seura on ikuinen alisuorittaja.

Brittifutiksen suosio Suomessa mitataan toden teolla ensi kesänä, sillä stadionilla käynee elokuussa peräti kolme isoa valioliigaseuraa. Tuskin se on kovin suuri riski järjestäjille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt