Valioliigan sarjaraportti: Jose Mourinho tekee aivan oikein - kentälle ”kakkosjoukkue” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Mourinho tekee aivan oikein - kentälle ”kakkosjoukkue”

Mestarien liigaan panostava Chelsea lepuuttaa sunnuntain Liverpool-ottelussa avainpelaajiaan.

Jose Mourinho on Chelsean manageri­

24.4.2014 13:19

Chelsean hallitus ja toimitusjohtaja Ron Gourlay antoivat keskiviikkona Jose Mourinholle luvan lepuuttaa avainpelaajien sunnuntain Liverpool-ottelussa. Näin länsilontoolaisten ydinryhmä saa keskittyä rauhassa keskiviikon Atletico Madrid -taistoon.

Anfieldin nurmella nähtäneen silti varsin vahva Chelsea-kokoonpano, sillä sekä ilman pelilupaa olevat Nemanja Matic ja Mohamed Salah että turhan paljon varoituksia keränneet Frank Lampard ja John Obi Mikel joutuvat jättämään Mestarien liiga -ottelun väliin.

Chelsean päätös on herättänyt saarivaltakunnassa voimakasta keskustelua. Kriittisen näkemyksen mukaan Mourinho väheksyy kotimaan sarjan merkitystä ja antaa samalla isännille avaimet mestaruuteen.

Valioliiga olisi voinut vielä harkita ottelun siirtämistä lauantaille, mutta ”Super Sunday” -pakettiaan voimakkaasti markkinoiva Sky ei muutokseen suostu. Kanavalla on päätöksensä taustalla vahvat perusteet - onhan Valioliiga maailman laadukkain jalkapallosarja juuri massiivisen televisiorahansa vuoksi.

Mourinholla ei siis ole vaihtoehtoja. Chelsean mestaruusmahdollisuudet kotimaan sarjassa ovat jo käytännössä menneet, joten Mestarien liiga tarjoaa sinipaidoille viimeisen oljenkorren edes yhteen pokaaliin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?