ANAlyysi: Takaa-ajajan ongelma – kaikki on nyt pedattu Liverpoolille - Valioliiga - Ilta-Sanomat

ANAlyysi: Takaa-ajajan ongelma – kaikki on nyt pedattu Liverpoolille

Liverpool teki sunnuntaina tarvittavan eli haki voiton Norwichista. Se saattoi olla monella tapaa ratkaiseva voitto Valioliigan mestaruustaistelua ajatellen.

21.4.2014 18:17

Kaikki on nyt pedattu Liverpoolille.

Manchester City pelaa kierroksen ottelunsa vasta maanantai-iltana, mutta edessä on mahdollinen kompastuskivi. City pelaa nimittäin niin monen ”jossin” alla.

Pelejä on jäljellä enemmän kuin Liverpoolilla, ja ne voittamalla City on taas mestaruuden tuntumassa. Liverpool kohtaa viikon päästä Chelsean, ja tuo peli saattaa pelata Cityn pussiin.

Mutta jos ja jos…

Mestaruus ei ole enää Cityn omissa käsissä, ja käytännössä joukkue pelasi korttinsa vastustajan käsiin jo viikon Sunderland-tasapelin myötä.

Laskennallisesti ero Liverpooliin ei ole iso, mutta todellisuudessa se on todella suuren matkan takana ja pelaajat tietävät tämän hyvin, halusivat tai eivät.

Liverpool on tekemässä historiaa. Enkä tarkoita nyt jo hyvin mahdollista mestaruutta, johon itse en vielä kuukausi sittenkään jaksanut uskoa.

Historiaa olisi se, että Liverpool ottaisi mestaruuden ennen kaikkea hyökkäämällä. Harva ulkopuolinen on tuskin voinut olla vaikuttumatta Liverpoolin pelistä tällä kaudella ja oltiin Luis Suarezin tempuista mitä mieltä tahansa, niin uruguaylainen on tällä kaudella ollut omalle joukkueelleen todellinen talismaani.

Sunnuntaina kirjoitettiin myös historiaa. Manchester Unitedin tappio Evertonille pudotti joukkueen käytännössä ulos Mestarien liigasta, mutta samalla saatiin ensi kertaa historiassa – ei Valioliigan, vaan kaikkien aikojen – kausi, jolloin molemmat liverpoolilaisseurat kaatoivat ManUn kahdesti samalla kaudella.

Eli City pelaa maanantaina paitsi omista mahdollisuuksistaan myös kaupungin kunniasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?