Valioliiga: Nämä ottelu ratkaisevat, voittaako Liverpool mestaruuden - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Nämä ottelu ratkaisevat, voittaako Liverpool mestaruuden

Punapaitojen on kerättävä kolmesta jäljellä olevasta ottelustaan seitsemän pistettä, jotta ykköstila on varma, kirjoittaa Urheilusanomien kirjeenvaihtaja Eero Laurila.

20.4.2014 16:10

Liverpool voitti sunnuntaina Norwichin ja saavutti minimitavoitteensa - varman paikan ensi kauden Mestarien liigaan. Punapaidat repivät myös eroa pahimpiin kilpailijoihinsa, sillä eilen Sunderlandille hävinnyt Chelsea on jo viiden pisteen päässä. Kaksi ottelua Brendan Rodgersin miehistöä vähemmän pelannut Manchester City jäi vastaavasti jo yhdeksän pisteen päähän.

Jotta Liverpool juhlii mestaruutta, on joukkueen kerättävä vähintään kaksi voittoa ja tasapeli seuraavista otteluista:

Chelsea, sunnuntaina 27. huhtikuuta, Anfield

Liverpool on kohdannut Chelsean yhteensä 76 kertaa kotikentällään ja voittanut ottelut peräti 64,47 prosentin varmuudella. Stamford Bridgellä Liverpool on ottanut kolme pistettä vain joka neljännellä yrittämällään.

Chelsea ehti jo hävitä vieraissa kolmesti peräkkäin (Aston Villa, Crystal Palace, PSG) ja pelaa viikolla kaiken lisäksi Atletico Madridia vastaan Mestarien liigan välierissä.

Arvio: Rodgers työskenteli Jose Mourinhon alaisuudessa Chelseassa ja tuntee portugalilaisen ajatusmaailman. Toisaalta Mourinho, jos joku, osaa valmistaa joukkueensa yksittäisiin taistoihin. Tasapeli lähellä.

Crystal Palace, maanantaina 5. toukokuuta, Selhurst Park

Etelälontoolaiset liitävät viiden ottelun voittoputkessa. Palace keräsi Ian Hollowayn alaisuudessa alkukaudella vain 0,37 pistettä per ottelu. Marraskuussa englantilaisen tilalle nimetty Tony Pulis on muuttanut Kotkien kurssin ja nostanut joukkueen jo sarjan yhdennelletoista sijalle.

Liverpool voittaa Selhurst Parkilla keskimäärin kerran kolmesta ottelustaan.

Arvio: Palace vetäytyy syvälle omalle alueelleen ja yrittää iskeä vastaan pallonriistojen jälkeen. Liverpool murtaa sumpun ja nappaa niukan vierasvoiton.

Newcastle, sunnuntaina 11. toukokuuta, Anfield

Harakoiden vuosi on ollut painajaismainen. Motivaation puutteesta kärsivät pohjoisenglantilaiset varmistivat sarjapaikkansa jo hyvissä ajoin ja ovat kadottaneet otteensa täysin - tällä hetkellä raitapaitoja painaa viiden ottelun tappioputki.

Newcastle myi kaiken lisäksi keskikentän maestronsa Yohan Cabayen tammikuussa Paris Saint-Germainiin ja menetti samalla rytmin pallollisesta pelistään.

Liverpool voittaa Harakat kotonaan keskimäärin kaksi kertaa kolmesta.

Arvio: Etukäteen loppuohjelman mutkattomin ottelu. Kotivoitto on erittäin todennäköinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?