Valioliiga: Maailman kallein joukkue jäi tasoihin - yltääkö Sunderland toiseen urotekoon? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Maailman kallein joukkue jäi tasoihin - yltääkö Sunderland toiseen urotekoon?

Chelsealla on mahdollisuus nousta ainakin hetkeksi Valioliigan kärkeen lauantaina, kun sinipaidat saavat vieraita Pohjois-Englannista.

Sunderland pelasi tasan 2-2 Manchester Cityä vastaan.­

19.4.2014 13:01

Chelsea ja Sunderland kohtaavat lauantai-iltana Stamford Bridgellä. Tuolloin pelissä on sekä Valioliigan kärkipaikka että Sunderlandin tulevaisuus korkeimmalla sarjatasolla.

Alla kolme lähtökohtaa otteluun.

Mourinho sai tahtonsa läpi

Jose Mourinho on sättinyt Valioliigaa siitä, ettei sarjan johtoa kiinnosta englantilaisseurojen euromenestys. Erityisesti manageria on kismittänyt tiivis ja jäykkä otteluohjelma.

Portugalilainen sai lopulta tahtonsa läpi, kun Sunderland-ottelu siirrettiin sunnuntailta lauantaille. Näin Chelsea saa huilata edes hetken ennen tiistain Atletico Madrid -taistoa.

Sunderland pelasi vielä keskiviikkona Manchester Cityn vieraana, joten pohjoisenglantilaiset kärsivät siirrosta. Toisaalta Etihad-stadionin tasapeli antaa jumbojoukkueelle vielä hataraa uskoa sarjapaikan säilymisen suhteen.

Chelsea palkkasarjan kymmenes

City maksaa tuoreen listauksen mukaan pelaajilleen suurimmat palkat, kun vertailuun otetaan koko maailman pallopelijoukkueet. Taivaansinisten ryhmässä keskiansio on noin 6,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Noin 4,8 miljoonaa euroa vuodessa tienaavat Chelsea-pelaajat ovat listan kymmenennellä sijalla. Sunderland (noin 2,3 miljoonaa euroa per pelaaja) oli viime vuonna listan sijalla 73.

Toisen rahaseuran kiusaaminen muutaman päivän sisään olisi pohjoisenglantilaisilta varsinainen uroteko. Joka tapauksessa on selvää, että harvassa eurooppalaisessa huippusarjassa häntäpää haastaa kärjen näin tasapäisesti.

Poyet palaa Stamford Bridgelle

Vieraiden manageri Gus Poyet pelasi Chelsea-urallaan 105 valioliigaottelua länsilontoolaisten paidassa. Uruguaylainen pelkäsi keskiviikkona Etihad-stadionilla jo sydämensä puolesta - Samir Nasrin viime hetken 2–2-tasoitus otti sen verran koville.

Sunderland pitänee Poyetin jännityksessä jälleen lauantaina, sillä joukkue on tavannut menettää johtoasemansa West Hamin ohella useimmiten koko Valioliigassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?