Valioliigatuomari pyysi anteeksi munaustaan - ajoi ulos väärän miehen

Erotuomari Andre Marriner pyysi Arsenalilta anteeksi ajettuaan Tykkimiesten Kieran Gibbsin ulos Alex Oxlade-Chamberlain käsivirheestä.

Arsenalin Kieran Gibbs hämmästyy erotuomari Andre Marrinerin näyttäessä hänelle punaista korttia.

23.3.2014 11:03

Vaikka Chelsea murskasi lauantain Valioliigan kärkiottelussa Arsenalin peräti 6-0, erotuomari Andre Marriner onnistui varastamaan ottelussa päähuomion. Marrinerilla menivät pasmat sekaisin, kun Tykkimiesten Alex Oxlade-Chamberlain syyllistyi käsivirheeseen omalla rangaistusalueella. Erotuomari näytti nimittäin punaista korttia täysin syyttömälle miehelle Kieran Gibbsille.

Saatuaan ottelun jälkeen tiedon virheestään Marriner oli hyvin pahoillaan tapahtuneesta.

- Andre on kokenut erotuomari ja oli luonnollisesti hyvin pettynyt tajuttuaan virheensä. Tilanne oli vaikea tuomittava, ja Andre on pahoillaan, että erehtyi pelaajasta. Kun hän sai tiedon tapahtuneesta, hän lähetti Arsenalille anteeksipyynnön, erotuomaritarkkailijoiden puhemies kertoi ottelun jälkeen.

Ottelun lopputulokseen Marrinerin mokalla ei onneksi ollut vaikutusta. Chelsea José Mourinho otti valmentajien mittelössä selkävoiton Arsene Wengeristä tämän 1000. ottelussaan Arsenalin peräsimessä.

Punaisesta kortista seuraava pelikielto jaetaan todennäköisesti oikeasti rikkeen tehneelle pelaajalle. Hieman vastaava tilanne nähtiin marraskuussa Englannin Ykkösliigassa, kun Prestonin hyökkääjä Joe Garner sai kolmen ottelun pelikiellon, vaikka hänen rikkeestään ottelussa ajettiin kentältä virheellisesti keskikenttäpelaaja Neil Kilkenny.

Lähde: BBC Sport

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?