ANAlyysi: 6-6-5

Saattaisi luulla, että panosten kasvaessa maalilukemat otteluissa pienenevät, mutta tämän kauden Valioliigassa hyökkäys tuntuu olevan sittenkin se paras puolustus – ainakin jos lauantain otteluita seurasi.

23.3.2014 8:55

Chelsean 6-0-voitto Arsenalista oli varmasti karmeaa seurattavaa tuhannetta otteluaan Arsenalin vaihtopenkillä seuranneelle Arsene Wengerille. Ranskalainen otti kaiken vastuun tappiosta omille niskoilleen, mikä varmasti oli loppukevättä ajatellen viisas veto, joskaan ei ehkä ihan totuudenmukainen selitys. Arsenal oli ensi minuutista saakka askelen jäljessä ja Chelsea ei kauaa jäänyt tätä ihmettelemään.

Manchester City ei juuri huonommaksi jäänyt lisätessään Fulhamin tuskaa. Hanojen auki saaminen vei aikansa, mutta kun jyvä löytyi, kentällä oli enää yksi joukkue.

Myrskyvaroitus Chelsealta ja Citylta? Varmasti, mutta liikaa yksittäistä ottelua ei kannata tuijotella. En edelleenkään lähtisi vannomaan, että kumpikaan jatkaa samalla tiellä koko loppukautta. Nyt osui kohdilleen; vastustaja ensin nujerrettiin ja lyötiin sitten lopullisesti kanveesiin. Hyviä voittoja, mutta eivät vielä ratkaisevia.

Se kolmas eli Liverpool on sitten tavallaan oma lukunsa. 3-6-numerot eivät nykyjalkapallossa ole ihan tavallisia, mutta kertovat aika paljon Liverpoolista tällä hetkellä. Jossain joku kommentoi jo pelien aikana, että Liverpool näyttää todella aikovan taistella mestaruudesta tällä kaudella tekemällä maaleja – ei olemalla päästämättä niitä – ja siltähän se kovasti vaikuttaa.

Yaya Touren kolme maalia Citylle olivat ehkä sattumaa, mutta Luis Suarezin kolme maalia Liverpoolille eivät olleet. Suarezin ja Daniel Sturridgen yhteistyö tuntuu vain paranevan kauden loppua kohden. Vanha totuus kertoo, että mestaruudet voitetaan puolustamalla, mutta Liverpoolissa on tällä hetkellä sellainen henki, että parikaan virhettä ja päästettyä maalia eivät ole vielä mitään, koska joukkueen hyökkäyspeli kulkee kuin unelma.

En edelleenkään usko Liverpoolin mestaruuteen, mutta jalkapallon kannalta olisi aika mielenkiintoinen asia, jos Englannin Valioliigan voi vielä nykyään voittaa todella vain hyökkäämällä. Liverpoolin puolustus ei nimittäin edelleenkään vakuuta lainkaan. Niin huono se ei kuitenkaan ole, että jos Suarez ja kumppanit latovat jatkossakin kuusi maalia joka pelissä, niin Liverpool voittaa edelleen.

Maalivahdin kannalta paras voitto on tietysti aina sellainen, jossa oma pää pysyy puhtaana. Näin katsojana ei tietysti haittaa, jos mestaruustaistelusta tuleekin maalintekokilpailu. Kolme joukkuetta taas osoitti ainakin osaavansa sen taidon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?