Eero Laurilan kolumni: Unelma elää, Arsenal! - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Unelma elää, Arsenal!

Paljon parjatuilla pohjois-lontoolaisilla on Liverpool-voiton jälkeen vielä mahdollisuus kolmeen pokaaliin, kirjoittaa Urheilusanomien kirjeenvaihtaja Eero Laurila Emirates-stadionilta.

17.2.2014 13:50

Arsenalin kotiyleisö vihelsi suosikkinsa nurmelta, kun pohjoislontoolaiset jäivät keskiviikkona maalittomaan tasapeliin Manchester Unitedia vastaan. Tyytymättömyyden takana oli enemmän kuin yksittäinen tulos, sillä Arsenalin edellisestä pokaalista, Englannin cupin voitosta, on kulunut jo kahdeksan vuotta, kahdeksan kuukautta ja 26 päivää.

Tykkimiesten ystävien tuskaa lisäsi se, että Arsenal oli hävinnyt vain neljää päivää aiemmin Anfield Roadilla karmaisevin 5-1-luvuin nousukuntoa uhkuvalle Liverpoolille.

Pelissä oli siis paljon, kun Arsenal kohtasi Liverpoolin toisen kerran kahdeksan päivän sisään. Vaikka kyseessä oli tällä kertaa vain Englannin cupin ottelu, elivät kannattajat ottelussa alusta alkaen vahvasti mukana.

- Arsenal, me rakastamme sinua, lauloi pahimman pettymyksen yli päässyt kotiyleisö.

Arsenalin manageri Arsène Wenger pysyi paineen alla tunnetun kylmänä ja vaihtoi peräti seitsemän pelaajaa United-ottelun avauskokoonpanosta. Kuvaavaa on, että Wenger antoi ainoan hyökkääjän paikan 21-vuotiaalle Yaya Sanogolle, joka on käynyt tällä kaudella vain kerran kentällä Valioliigassa.

  Arsenalin manageri Arsène Wenger pysyi paineen alla tunnetun kylmänä.

Valinnat olivat kylmää matematiikkaa, sillä Arsenal kohtaa ensi keskiviikkona erittäin haastavassa Mestarien liigan ottelussa kotonaan Bayern Münchenin.

Poolin tähdet kentällä

Liverpool ei ole tällä kaudella mukana europeleissä, joten seuran manageri Brendan Rodgers juoksutti kentälle ykköstähtensä Luis Suárezin ja Daniel Sturridgen johdolla.

Vahva nimilista ei auttanut vieraita, sillä Arsenal siirtyi kuudentoista minuutin pelin jälkeen johtoon, kun Alex Oxlade-Chamberlain laukoi pallon maaliin rangaistusalueen sisältä. Tilannetta edelsi Mesut Özilin keskitys, joka kimposi Sanogon ja vierasjoukkueen kapteenin Steven Gerrardin kautta nuorelle englantilaiselle.

- Wembley, Wembley, raikasi Emirates-stadionin kotiyleisö ja viittasi näin mahdolliseen cupin loppuotteluun.

Vasen laita Lukas Podolski lisäsi Arsenalin johtoa heti toisen jakson alussa. Oxlade-Chamberlainin syöttämä osuma syntyi samalla reseptillä, jolla nousukuntoinen Liverpool on viime aikoina tehnyt tuhoa: kotijoukkue iski vastahyökkäyksellä tehokkaasti vieraiden maalivahdin ja puolustuslinjan väliseen tyhjään tilaan.

Lukas Podolski ja Yaya Sanogo juhlivat Arsenalin voittomaalia ja jatkopaikkaa Cupissa.­

Wenger näpäytti Mourinhoa

Gerrard toi Liverpoolin tunnin pelin jälkeen maalin päähän rangaistuspotkullaan, mutta Wengerin ottelun jälkeen korostamat yhtenäisyys ja sitoutuneisuus toivat Arsenalille tärkeän voiton.

- Olisimme voineet tehdä jälleen viidestä kuuteen maalia, Rodgers väitti.

Liverpoolin pettymys on ymmärrettävää, sillä joukkue olisi saanut voitosta palkinnoksi kotiottelun paikallisvastustaja Evertonia vastaan.

Nyt kuudennelle kierrokselle matkaavat Arsenal ja Wenger, joka sai voiton myötä näpäyttää hieman myös ikuista kiistakumppaniaan, Chelsean luotsia José Mourinhoa, joka syytti ranskalaista viikolla häviämisen mestariksi.

- Mourinho on häpeäksi koko Chelsealle. Minulla ei ole muuta sanottavaa, sillä rakastan jalkapalloa, hän vastasi.

Koska Chelsea tippui lauantaina Englannin cupista Manchester Cityn vieraana, jatkavat Mourinho ja Wenger kilpajuoksuaan sekä kotimaan pääsarjassa että Mestarien liigassa.

Jos ja kun kaksikon välit pysyvät lähiviikot ennallaan, nähdään Stamford Bridgellä lauantaina 22. maaliskuuta jopa normaalia räjähdysalttiimpi paikallistaisto lontoolaisjoukkueiden välillä.

Ilta-Sanomat 17.2.2014

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?