Valioliiga: Helmikuu näyttää suunnan - jatkuuko Arsenalin kuiva kausi? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Helmikuu näyttää suunnan - jatkuuko Arsenalin kuiva kausi?

Pohjoislontoolaiset nousivat sunnuntaina ainakin hetkeksi sarjakärkeen. Matka edes yhteen pokaaliin on silti vielä todella pitkä, kirjoittaa Urheilusanomien kirjeenvaihtaja Eero Laurila Lontoosta.

2.2.2014 20:26

Arsene Wenger on muokannut Arsenalista seitsemäntoista vuoden aikana kokonaisvaltaisen jalkapalloseuran, joka vetää heinäkuussa 2006 avatulle Emirates-stadionille 60 000 katsojaa vastustajasta tai hintavista pääsylipuista huolimatta.

Seuran hohtoa heikentää vain yksi asia: jo pitkään jatkunut menestymättömyys. Wenger on vienyt pohjoislontoolaiset jokaisella kaudellaan vähintään neljän joukkoon, mutta edellisestä pokaalista, keväällä 2005 juhlitusta Englannin cupin voitosta on kulunut tänään kahdeksan vuotta, kahdeksan kuukautta ja 13 päivää.

Sunnuntain Crystal Palace -voitto nosti Arsenalin sarjakärkeen ennen maanantaista Manchester Cityn ja Chelsean välistä huippuottelua. Matka mestaruuteen on silti vielä pitkä.

Arsenal kohtaa helmikuun aikana Liverpoolin sekä Valioliigassa että Englannin cupissa ja haastaa Mestarien liigassa Bayern Münchenin. Tilannetta ei helpota se, että näiden pelien välissä Pohjois-Lontoossa vierailee vielä kovasti pisteitä kaipaava Manchester United.

Käytännössä Arsenal voi siis menettää mahdollisuutensa kolmeen pokaaliin reilun kymmenen päivän sisällä, sillä Cityn hurja valioliigavire ei anna anteeksi hetkenkään herpaantumista.

Wenger on saanut jatkuvasti pullollaan olevan sairastuvan vuoksi kritiikkiä liian rankasta harjoittelusta ja siitä, että ranskalainen peluuttaa vielä toipilaina olevia pelaajia liian nopeasti. Toisaalta manageri ansaitsee kiitosta rauhallisuudestaan ja vankkumattomasta uskostaan oman ryhmänsä suhteen - sunnuntaina luottamuksesta kiitti joukkueen molemmat maalit tehnyt Alex Oxlade-Chamberlain.

Helmikuu näyttää, onko Wenger ollut jo liian maltillinen. Arsenal teki viikon alussa 150 miljoonan punnan sopimuksen uuden varustetoimittajansa kanssa, mutta piti silti matalaa profiilia läpi tammikuun siirtoikkunan. Vaikka jalkapallo on lähtökohtaisesti joukkuepeli, jota ei pelata vain nimilistoilla, olisi muutama täsmähankinta kärkeen tai keskikentälle nostanut yhtenäisen joukkueen menestysmahdollisuuksia vielä yhden pykälän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?