Valioliiga: "Todellinen täsmähankinta" - siirtoikkunan voittajat ja häviäjät - Valioliiga - Ilta-Sanomat

"Todellinen täsmähankinta" - siirtoikkunan voittajat ja häviäjät

Tammikuu toi osalle valoliigaseuroista iloa. Toiset saivat taas pettyä karvaasti, kirjoittaa Urheilusanomien kirjeenvaihtaja Eero Laurila.

Juan Mata on Manchester Unitedille merkittävä vahvistus.­

1.2.2014 12:14

Siirtoikkunan viimeinen päivä on Englannissa todellinen kansanjuhla, jonka kehittymistä voi seurata lukuisten pubien lisäksi mitä erikoisemmissa paikoissa. Kuvaavaa on, että esimerkiksi Waterloon aseman näyttötaulu oli omistettu televisiokanava Skyn aamukuudelta alkaneelle siirtoikkunalähetykselle - näin kiireiset lontoolaiset pystyivät tarkistamaan siirtotilanteen samalla vilkaisulla kuin juna-aikataulutkin.

Alla yhteenveto hektisen kuukauden saldosta.

Voittajat

Manchester United

Hankki vain yhden pelaajan, Chelsean penkille jämähtäneen Juan Matan, joka irtosi 37 miljoonalla punnalla. Tuo Unitedin keskikentälle sen puuttuvan rytmin, jota manageri David Moyes ei ole onnistunut ryhmäänsä tartuttamaan. Todellinen täsmähankinta.

Omalla tavallaan onnistujaksi voi laskea myös siirtomarkkinoiden ykköskuluttajan, noin 45 miljoonaa puntaa panostaneen Chelsean, jossa José Mourinho jatkaa omaa vallankumoustaan ja muokkaa pelaajapakkaansa mieleisekseen Nemanja Maticin, Mohamed Salahin ja kesällä rinkiin liittyvän Kurt Zouman voimin.

Fulham

Sir Alex Fergusonin oikeana kätenä ennen tunnettu Rene Meulensteen kohensi ikääntyvää ryhmäänsä. Hollantilainen hankki Olympiakosista hyökkääjä Konstantinos Mitroglou, joka korvaa Monacoon lainatun, motivaatio-ongelmista kärsineen Dimitar Berbatovin. Lainalle saapuneet Clint Dempsey ja Lewis Holtby tuovat kaivattua laatua keskikentälle, monikäyttöinen John Heitinga voi pelata myös puolustuslinjan keskellä.

Crystal Palace

Tony Pulis toteutti lupauksensa ja kaappasi viisi uutta pelaajaa Selhurst Parkille. Näin etelälontoolaiset ovat värvänneet seuraan yhteensä 21 pelaajaa viime kevään sarjanousun jälkeen. Vaihtuvuus toi mukanaan kaaoksen, mutta tilanne on pikkuhiljaa rauhoittunut.

Blackpoolin Tom Incen pyydystäminen oli joka tapauksessa Pulisilta kova temppu, sillä Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuepelaajan perässä oli puolet valioliigaseuroista.

Häviäjät

West Ham

José Mourinho kertoi itälontoolaisten pelaavan 1800-luvun jalkapalloa. On kyse tästä tai ei, mutta Sam Allardyce menetti viidestä hankinnastaan huolimatta tukun pelaajia aivan viime metreillä pahimmille kilpailijoilleen.

Arsenal

Vain tiukasta matematiikastaan tunnettu Arsène Wenger pystyy tähän. Pohjoislontoolaiset tarvitsivat ensisijaisesti kärkeensä tukea Olivier Giroudille, mutta ranskalaismanageri pyydysti 31-vuotiaan ruotsalaisen Kim Källströmin keskikentälle. Schalken Julian Draxler jäi myös haaveeksi, sillä saksalaisseuran hintapyyntö oli lopulta liian kova.

Newcastle

Ranskalaisjätti PSG nappasi keskikentän sydämen Yohan Cabayen. Menetystä oli mahdoton korvata näin tiukalla aikataululla.

Liverpool

Ikkuna päättyi farssiin, kun ukrainalaisseura Dnipron presidentti ei saanut siirtopapereita järjestykseen, vaikka laitapelaaja Jehven Konoplanjka oli jo käynyt lääkärintarkastuksessa ja sopinut henkilökohtaisista ehdoistaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?