Englannin Valioliiga: Kello tikittää Old Traffordilla - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kello tikittää Old Traffordilla

José Mourinho jätti David Moyesin kakkoseksi jokaisella oleellisella osa-alueella, kun Chelsea voitti Manchester Unitedin maalein 3–1, kirjoittaa Urheilusanomien kirjeenvaihtaja Eero Laurila Stamford Bridgeltä.

19.1.2014 21:07

David Moyes todisti kykynsä yhdentoista vuoden aikana Evertonissa, mutta yksi maailman suurimmista jalkapalloseuroista on ympäristönä erilainen.

– Halusit tämän työn, Unitedin kannattajat lauloivat José Mourinholle ottelun alkuhetkillä, sillä portugalilaisen kerrottiin olevan Moyesin vahvin haastaja, kun manchesteriläiset etsivät Sir Alex Fergusonin seuraajaa.

Chelsean manageri näytti sunnuntaina, että United olisi voinut miettiä päätöstään vielä tarkemmin.

Koko viikon puhuttanut ottelu oli täynnä latausta. Koska molemmat joukkueet syöttävät mielellään eteenpäin aina mahdollisuuden tullen, nähtiin Stamford Bridgellä etenkin ensimmäisen tunnin ajan näytös, jossa pallo liikkui lähes tauotta päästä päähän.

Juuri tuo 60-minuuttinen paljasti ne asiat, joissa Chelsea on Unitedia vahvempi.

Mourinhon ja hänen uskottu assistenttinsa Rui Faria ovat virittäneet länsilontoolaiset täsmällisellä harjoittelulla irtonaiseksi ja räjähtäväksi joukkueeksi. Stamford Bridgen nurmella joukkueiden välisen eron havaitsi selkeästi etenkin hieman vanhempien pelaajien liikkeessä - kapteeni John Terry ja hattutempun tehnyt Samuel Eto'o liitivät huomattavasti kevyemmällä jalalla kuin vieraiden Nemanja Vidic tai Patrice Evra.

Toinen merkittävä ero oli puolustuspelissä, jossa Chelsea oli niin avoimessa pelissä kuin erikoistilanteissa huomattavasti paremmin organisoitu. Länsilontoolaisten neljän linjaa voisi verrata ajoittain muodostelmaluisteluun - niin yhtenäisesti sinipaidat liikkuvat.

Kolmas ratkaiseva tekijä löytyy Mourinhon ja Moyesin kyvystä hallita pelejä nurmen ulkopuolella. Portugalilainen hämmensi soppaa ottelun alla tuttuun tapaansa ja kävi Stamford Bridgellä ajoittain jopa vierasjoukkueen teknisellä alueella.

Moyes taas lähetti joukkonsa kentälle lähes kaksi minuuttia ennen toisen jakson alkua. Viileässä illassa hytisseet vieraspelaajat eivät ehtineet edes lämmetä uudestaan, kun Eto'o teki illan kolmannen ja ratkaisi ottelun.

Vaikka Moyes kiisti ottelun jälkeen puheet kriisistä, tikittää kello jo Old Traffordilla. Seuran arvo on laskenut kauden aikana New Yorkin pörssissä jo 250 miljoonaa puntaa. Maanantaina nähtäneen uusi pohjanoteeraus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?