Valioliigaseurat kovilla - sairastuvalla jo 101 pelaajaa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Valioliigaseurat kovilla - sairastuvalla jo 101 pelaajaa

Rankka pelijakso syö tehoja ja voimia valioliigajoukkueilta.

Tästä Arsenal-nelikosta sairastuvalla ovat Olivier Giroud (vas.), Aaron Ramsey (toinen oik.) ja Mesut Özil (oik.). Vain Santi Cazorla (toinen vas.) on pelikuntoinen.­

1.1.2014 13:56

Valioliigan loukkaantumisia listaava Physio Room kertoo sarjassa olevan vuoden 2014 ensimmäisenä aamuna peräti 101 loukkaantunutta sairastuvalla.

Pahiten vammoista kärsii Arsenal, jonka kokoonpanosta voi puuttua iltapäivän Cardiff-ottelussa pahimmillaan jopa 12 pelaajaa.

Vaikka sairastuvan lopullinen vahvuus selviää vasta pelipäivän aamuna tehtävissä kuntotesteissä, katsovat muun muassa Mesut Özil, Aaron Ramsey ja Olivier Giroud ottelun Emirates-stadion lehtereiltä. Kolmikko on osunut yhteensä 20 kertaa ja antanut 19 maaliin johtanutta syöttöä.

Erittäin haastavassa tilanteessa on myös West Ham, joka on kontannut sen jälkeen, kun ykköstoppari Winston Reid loukkasi nilkkansa marraskuun alussa. Itälontoolaisten puolustuslinjan keskusta on kaikin puolin kovilla, sillä myös James Tomkins ja James Collins ovat kärsineet vaivoista.

West Ham matkaa tänään Länsi-Lontooseen ja Craven Cottagelle Fulhamin vieraaksi. Ottelu on joukkueille erittäin tärkeä, sillä molemmat lontoolaisryhmät majailevat tällä hetkellä putoamisviivan alapuolella.

Manchester United kärsii niin ikään avainpelaajien vaivoista, sillä Wayne Rooney ja Robin van Persie olivat sivussa jo lauantain Norwich-voitossa. Kaksikko on heiluttanut verkkoa jo 16 kertaa, mutta tehoja on nyt löydyttävä muualta, sillä ainakaan hollantilaishyökkääjää ei illan Tottenham-ottelussa nähdä kentällä.

Englannissa on keskusteltu viime päivinä ahkerasti siitä, että Valioliigassa ei pidetä muiden eurooppalaisten sarjojen tapaan joulutaukoja. Rankan pelitahdin pelätään näkyvän muun muassa maajoukkueen otteissa kesällä Brasiliassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?