Englannin Valioliiga: ANAlyysi: Arsenal lennossa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

ANAlyysi: Arsenal lennossa

Jokusen kerran olen varovasti jo vihjannutkin, että Arsenalin meno Valioliigan kärjessä ei välttämättä ole sattumaa, vaan joukkue voi todella olla vahvoilla keväällä kun mestaruutta jaetaan. Lauantai ei ainakaan tätä uskoa yhtään horjuttanut.

1.12.2013 8:48

Arsenalin esitys Cardiffissa oli vakuuttava. ”Vain Cardiffissa” olisi helppo sanoa, mutta Walesin vierailun helppoutta voi kysyä vaikka molemmilta manchesterilaisseuroilta. Arsenal oli kauttaaltaan vahva lauantaina ja minusta ei ole mitään estettä sille ettei joukkue porskuttaisi kärjessä vaikka loppuun saakka.

Taannoinen ManU-ottelu oli kenties pieni virhearviointi manageri Arsene Wengeriltä. Arsenal ei pelannut omilla vahvuuksillaan ja oli selvästi hakemassa vain pistettä ja huonostihan siinä kävi. Wenger on toki tunnettu siitä, että hän luottaa omiin käsityksiinsä jopa itsepäisyyteen saakka, mutta tyhmäksi ranskalaista ei kannata kutsua. Sen verran monessa liemessä Arsenal-manageri on keitetty, että eiköhän tuo yksi lipsahdus oteta ennemminkin opiksi.

Arsene Wenger­

Wengerin uusiutuminen on ehkä ollut hidasta, mutta viime kauden orastanut katastrofi tuntuu tuoneen uutta potkua kokeneen managerin otteisiin. Wenger vahvisti Arsenalia kesällä merkittävästi ja olen aika varma, että vahvistuksia tulee lisää tammikuussa. Ei mitään ”osta-kaikki-mikä-irtoaa” -mentaliteettia, vaan muutama todellinen täsmähankinta. Arsenalissa on nyt myös imua, joten Wenger saaneekin haluamansa.

Wengerin tilanteeseen saattaa myös vaikuttaa Sir Alex Fergusonin väistyminen taustalle. Ranskalainen on nyt virkaiältään ja kokemukseltaan täysin omaa luokkaansa Valioliigassa ja tämä varmasti tuo itseluottamusta ja myös tietynlaisen näyttämisen halun. En yhtään ihmettelisi, jos Wenger aamuisin peilin edessä muistuttaisi itselleen, että hänen tehtävänsä on olla jälleen paras ja ykkönen.

Joukkue joka manageriaan myöten uskoo tavoitteeseensa, on aina vaarallinen. Arsenal on tällä hetkellä juuri tällainen joukkue ja todisteluvastuu jostain muusta on siirtynyt vastustajille. Valioliigassa juuri tällä hetkellä muut pelaavat Arsenalia vastaan ja se kertoo jo itsessään siitä, että Pohjois-Lontoossa on aika moni asia tehty oikein.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?