Valioliigatähti Jack Wilsheren pitkä tie huipulle - katso kuvat lapsuusvuosilta - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Valioliigatähden pitkä tie huipulle - katso kuvat lapsuusvuosilta

Jack Wilshere on yksi Englannin jalkapallon suurista tulevaisuuden toivoista. Lahjakas 21-vuotias keskikenttämies on yksi harvoista tähdistä, jotka ovat nousseet huipulle seuran oman akatemian kautta.

Jack Wilshere on Arsenalin oma kasvatti.­

21.10.2013 18:07

Katso kuvat nuoresta Jack Wilsherestä Daily Mailin sivuilta.

Uransa Knebworthin juniorijoukkueessa 5-vuotiaana aloittanut Wilshere erottui muista ikätovereistaan voitontahtonsa ja päättäväisyytensä ansiosta.

- Hän pelasi aina vähintään muutamaa vuotta vanhempien lasten kanssa. Kaikki halusivat Jackin joukkueeseensa, Wilsheren äiti Kerry muistelee Daily Mailin haastattelussa.

Wilshere oli alusta saakka kunnianhimoinen eikä hyväksynyt tappioita. Kerry Wilsheren mukaan Jack saattoi suuttua silmittömästi, mikäli hän hävisi pihapelissä ystävilleen tai sisaruksilleen.

- Hän rikkoi monia koriste-esineitä talossa potkiessaan palloa ympäri asuntoa, Kerry Wilshere kertoo.

Kun Jack Wilshere oli 8-vuotias, Arsenalin kykyjenetsijät kiinnittävät katseensa häneen. Wilshere jätti Knebworthin ja liittyi Arsenalin nuorten joukkueeseen. Loppu on historiaa. Hän debytoi seuran edustusjoukkueessa syyskuussa 2008 vain 16-vuotiaana.

Arsenalissa Wilshere on nuoresta iästään huolimatta noussut jo avainpelaajien joukkoon. Viikonloppuna ottelussa Norwichia vastaan hän teki maalin, jota manageri Arsène Wenger on kutsunut yhdeksi komeimmista, jonka hän on koskaan nähnyt.

Wilshere on noussut myös Englannin maajoukkueeseen. Nuoruudessaan maajoukkuepaikasta haaveilleen Wilsheren perheelle maaottelut ovat erityisen hienoja kokemuksia.

- Sydämeni voisi haljeta ylpeydestä nähdessäni poikani pelaavan Englannin paidassa. Olemme todella ylpeitä hänestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?