Valioliiga: ANAlyysi: Kun vaikeudet kasaantuvat - Valioliiga - Ilta-Sanomat

ANAlyysi: Kun vaikeudet kasaantuvat

Manchester Unitedin odotettu nousu ei alkanut ainakaan vielä tänä viikonloppuna, kun Southampton haki Old Traffordilta pisteen.

David Moyes­

20.10.2013 11:41

Kuten ehdin itsekin ennakoida, niin tämä ei kuitenkaan ollut suuri yllätys ja tapa jolla tasapeli tuli, kertoo paljon ManUn tilanteesta.

Joukkueelle joka on tavalla tai toisella vaikeuksissa, on monesti vaikea pitää johtoasemastaan kiinni. ManU johti lauantaina pitkään 1-0 ja joukkueella oli paikkansa ratkaista peli, mutta kun ei itse tee, niin omissa usein soi. Southampton jaksoi uskoa tasoitukseen, mikä on hyvän ja hyvässä vireessä olevan joukkueen merkki. ManU sen sijaan alkoi lopussa vaikuttaa joukkueelta, joka vain pelkää menettävänsä niukan johtonsa.

Southamptonin maalista ManU-puolustus voi katsoa itseään peiliin hiukan pidemmänkin tovin. Keskityspallojen puolustaminen on ollut joukkueelle tällä kaudella yllättävän vaikeaa ja sellaisesta takaisku nytkin tuli.

Tuntuu kuin roolit ja yhteispeli eivät olisi täysin selvillä ja kun ripaus itseluottamusta vielä puuttuu, niin juuri näissä tilanteissa se näkyy. Hetken epäröinti tai oman miehen kadottaminen sekunniksi kostautuvat ja juuri niin ManUlle nyt kävi.

ManU on menettänyt jo tähän mennessä yllättävän paljon pisteitä ja lauantain otteilla tulee menettämään niitä lisää. Southamptonista voi sanoa puolestaan täsmälleen päinvastaista – joukkue näyttää nyt siltä, että se lähtee joka otteluun taistelemaan pisteistä asiaansa uskoen. Vaikka miten itsekin väitin, että ManUn voitto olisi ollut jopa yllätys, niin kyllä piste Old Traffordilta kertoo paljon molempien joukkueitten tilasta.

Tilanne on varmasti joka pelaajalle tuttu jollain tasolla. Voittoja olisi pakko alkaa ottaa ja oma peli kulkee välillä ihan mukavasti, mutta sitten se pieni jännittäminen ja sen myötä epävarmuus kostautuu. On sitten managerin asia miten hän tilannetta korjaa, mutta jostain pilkuntarkan roolituksen ja rajattoman itseluottamuksen välimaastosta se löytyy. Ongelma on vain se, että toinen seuraa yleensä toista automaattisesti ja katoaa myös käsi kädessä toisen kanssa.

ManUn vaikeudet ovat kuitenkin lopulta uskoakseni aika pienestä kiinni. Vastaava pulma on ihan eri mittasuhteissa Sunderlandin tuoreella managerilla Gus Poyet'lla. Lauantaina Sunderland näytti miltei tunnin joukkueelta, jopa saattaa jopa hyvin voittaa Swanseassa. Seitsemässä minuutissa selkäranka kuitenkin katkesi kunnolla paukahtaen. Siinä missä ManUlla on omat vaikeutensa voittaa voitettavissa olevat ottelut, Sunderlandilla on suuria vaikeuksia saada pelinsä pysymään koossa ensimmäisen takaiskun jälkeen.

Tuttu tilanne tämäkin varmasti monelle pelaajalle ja nämä asiat menevät järkipuheen ulkopuolelle. Tahto, uskokin, voivat riittää, mutta joku pääkopassa alkaa kolkuttaa ja lopputulos on helppo arvata. Moyesilla ja Poyet'lla riittää miettimistä tällä hetkellä, väkisin kun tulosta ei yleensä tapaa tulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?