Valioliiga: Tottenhamin kasvukivut - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Tottenhamin kasvukivut

Rajusti uudistuneet pohjoislontoolaiset tarvitsevat aikaa, mutta sitä ei ole juuri tarjolla, kirjoittaa Urheilusanomien kirjeenvaihtaja Eero Laurila The White Hart Lanelta.

6.10.2013 23:23

Tottenhamin manageri Andre Villas-Boas kertoi 0-3-tappioon päättyneen West Ham -ottelun olleen hyvä herätys hänen joukkueelleen.

Sitä sunnuntain peli todella olikin.

Tottenham oli vielä viime kaudella ajoittain passiivinen ja iski vastaiskuilla räjähtävän Gareth Balen johdolla. Nyt siirtomarkkinoilla panostaneet pohjoislontoolaiset haluavat olla se joukkue, joka kontrolloi pelin kulkua aina alkuvihellyksestä lähtien.

Tämän ovat huomioineet myös vastustajat, jotka osaavat jo reagoida sarjan johtavien pallonhallintajoukkueiden joukkoon kohonneen Spursin peliin tarvittavin keinoin.

West Ham tukki Tottenhamin pelinrakentelun erikoisella 4-6-0-ryhmityksellä, jossa ei ollut ainuttakaan puhdasta hyökkääjää. Jatkossa vastaavanlaiset, uuvuttavat asemataistelut ovat joukkueelle arkipäivää.

Hankalaksi Tottenhamin tilanteen tekee se, ettei etenkään joukkueen pallollinen pelaaminen ole vielä valmista, sillä uusien vivahteiden asettuminen vie aikansa. Etenkin tämä näkyy pelin haastavimmassa osa-alueessa: murtautumisessa vastustajan puolustuslinjan läpi.

Jos Tottenhamille riittäisi tällä kaudella vain pääsy neljän joukkoon ja Mestarien liigaan, ei suurta paniikkia olisi. Villas-Boas on kuitenkin ilmoittanut, että kesän hankintojen myötä tavoitteet ovat huomattavasti tätä korkeammalla.

Näin pelin puuttuvien palasten olisi hyvä loksahtaa kohdilleen varsin pikaisesti. Tätä prosessia hankaloittaa se, että joukkue pelaa Valioliigan lisäksi myös Euroopan liigaa.

Nyt alkavan maajoukkuetauon aikana harjoituksissa on Villas-Boasin mukaan kuusi pelaajaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?