Valioliiga: Englannin ex-maajoukkuetähti Michael Owen: Robin van Persien tulo heikensi Wayne Rooneya - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Englannin ex-maajoukkuetähti: Robin van Persien tulo heikensi Rooneya

Englannin maajoukkueen entinen maalitykki Michael Owen sanoo, että Wayne Rooney kaipaa Manchester Unitedilta ennen kaikkea arvostusta.

Michael Owenin (oik.) mielestä Wayne Rooneya täytyy arvostaa.­

11.7.2013 8:31

Rooneyn tulevaisuudesta on keskusteltu paljon viime aikoina. ManUa vuodesta 2004 edustanut Rooney pyysi ex-manageri Alex Fergusonilta siirtoa viime kauden aikana. Tuore manageri David Moyes on kuitenkin ilmoittanut, ettei Rooney ole myytävänä.

Owenin mielestä Rooneyn viime kevään lähtöhalut johtuvat siitä, ettei Manchester United ole tehnyt hänelle riittävän selväksi, kuinka tärkeä pelaaja hän on seuralle. Rooney jäi viime kaudella Valioliigan maalikuninkuuden voittaneen Robin van Persien varjoon, vaikka ei pelannutkaan eriyisen huonosti.

- En usko, että kyseessä on halu siirtyä isompaan seuraan. Ei ole mahdollista päästä Manchester Unitedia suurempaan seuraan.

- Kyse on uskoakseni enemmän siitä, onko hän arvostettu, haluttu ja rakastettu. Hän haluaa olla ykkösmies ja paras maalintekijä. Kaikessa on kyse vain siitä, Owen arvelee ESPN:n mukaan.

Entisenä hyökkääjänä Owen tiedostaa itseluottamuksen merkityksen. Hän uskoo van Persien vahvan kauden vaikuttaneen Rooneyn vireeseen negatiivisesti.

- Uskon, että yksi syy, joka sai hänet [Rooneyn] pois raiteiltaan viime kaudella oli se, että Robin van Persie tuli joukkueeseen ja hänestä tuli heti ykköshyökkääjä. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?