Adios, Mancini! - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Adios, Mancini!

Manchester Cityn tappio FA-cupin finaalissa tietänee sitä, että Cityn uudet espanjalaispomot sanovat italialaismanagerille kauden päätteeksi adios.

11.5.2013 22:15

Cityn urheilujohtaja Txiki Begiristainin tiedetään neuvotelleen Malagan Manuel Pellegrinin kanssa. Vedonlyöntitoimiston kertoimissa tapahtui jo loppuottelua ennen isoja muutoksia sen puolesta, että chileläinen ottaisi Mancinin paikan.

Jos Cityn kannattajilta kysyttäisiin, enemmistö haluaisi Mancinin jatkavan. Wembleyllä laulettiin lauantaina useaan otteeseen tämän nimeä ja Pellegrini-vastaisia iskulauseita.

Mancini on Manchesterin sinisellä puolella jumalan asemassa tuotuaan ensimmäiset pokaalit Citylle vuosikymmeniin. Joukkueen peli ei kuitenkaan ole kehittynyt kahdesta viime kaudesta ja se jäi kauas paikalliskilpailija Unitedin taakse.

Kesken kauden Cityssä johtovastuun ottanut ex-Barcelona-kaksikko Ferran Soriano ja Begiristain tekevät ison siivouksen kesällä ja siinä samassa saattaa lähteä myös Mancini.

Italialainen tiedostaa itsekin heikon asemansa. Kaksi pokaalia kolmessa vuodessa on pomojen mielestä liian vähän. Mancinin kohtaloksi koitunee uudistushalun lisäksi heikko euromenestys, sillä City on jäänyt kahdesti peräkkäin alkulohkoon.

Potkut ovat joka tapauksessa tylyt, mutta eivät yhtä tylyt kuin aikanaan Interissä. Milanosta Mancini sai lähteä hävityn cupfinaalin jälkeen, vaikka oli voittanut peräti seitsemän pystiä neljässä vuodessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?