Suomalaisvahti muistelee ManU:n uutta manageria David Moyesia

Julkaistu:

Manchester Unitedin uusi manageri David Moyes on erittäin tuttu mies entiselle Suomen A-maajoukkueen maalivahdille Teuvo Moilaselle.
Kaksikko pelasi Prestonissa samaan aikaan kaudet 1995–1998. Tämän jälkeen Moyes toimi vielä Prestonin managerina seuraavat neljä kautta, jolloin Moilanen pelasi vielä joukkueessa.

- Alussa tosiaan pelasimme samaan aikaan ja sen jälkeen hän toimi vielä managerina. Tuttu mies on siis kyseessä, neljä A-maaottelua urallaan pelannut Moilanen kertoi.

- Kunnianhimo oli hänessä se keskeisin ominaisuus. Myös särmää löytyi riittävästi. Managerina hän piti kaikki langat käsissään ja halusi kontrolloida kaiken aina ruokailuista, fysioihin ja lääkintään, Moilanen jatkoi.

Moilasen mukaan Moyes laittoi Preston-vuosinaan kaikkensa peliin joka päivä, niin pelaajana kuin managerina. Prestonista Moyes siirtyi Evertonin manageriksi.

- Omalla urallani on varmasti ollut managereita, jotka ovat olleet taktisesti parempia. Moyes oli kuitenkin todella sitoutunut tekemiseen ja vaati sitä kaikilta muiltakin. Nälkää ja sellaista vahvaa voitontahtoa riitti todella paljon, Moilanen totesi.

Moyes on Manchester Unitedissa kovan paikan edessä. Moilanen kuitenkin uskoo entisen pelikaverinsa mahdollisuuksiin.

- Jos piti löytää mahdollisimman samantyylinen manageri kuin Ferguson, oli Moyes varmasti paras valinta. Ennuste on ainakin hyvä, sillä hänen työmoraalinsa ja työmääränsä ovat aina olleet korkealla, uransa kauden 2006 jälkeen lopettanut maalivahti sanoi.

Lue päivän Ilta-Sanomien painetusta versiosta, mitä Teuvo Moilanen kertoo David Moyesin pimeästä puolesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt