Kaksi Valioliigan kuuminta pelaajaa kohtaa toisensa huippuottelussa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kaksi Valioliigan kuuminta pelaajaa kohtaa toisensa huippuottelussa

Valioliigan sunnuntain huippuottelussa vastakkain asettuvat Tottenham ja Liverpool. Kummankin joukkueen riveistä löytyy huimassa vireessä oleva pelimies.

Garth Bale (oik.) on loikannut maailman eliittiin.­

10.3.2013 16:33

Tottenham on noussut tällä kaudella uudelle tasolle. Lontoolaisseura keikkuu sarjataulukossa kolmantenavain viiden pisteen päässä toisena majailevaa Manchester Cityä jäljessä.

Hieno kausi henkilöityy pitkälti yhteen pelaajaan, laituri Gareth Baleen. Walesin maajoukkuemies on kuulunut jo parin vuoden ajan pelipaikkansa parhaisiin Valioliigassa. Tällä kaudella hän on nousut kenties koko liigan parhaaksi pelaajaksi.

Bale on paukuttanut Tottenhamille Valioliigassa 16 maalia, joista suuri osa on syntynyt tämän kalenterivuoden puolella. Bale on maaleillaan pelastanut Tottenhamille voiton useita kertoja. Muun muassa helmikuun lopussa pelatussa paikalliskamppailussa West Hamia vastaan Balen unelmalaukaus reilusta 25 metristä loppuhetkillä toi Tottenhamille täydet sarjapisteet.

- Tämän maalin laatua täytyy ihailla. Pettymys on, kun se tehdään sinua vastaan, mutta olit sitten West Hamin kannattaja tai Tottenhamin kannattaja, tuollista maalia voi vain ihailla. Gareth Bale voitti meidät tänään, West Hamin manageri Sam Allardyce ylisti kamppailun jälkeen Mirrorin haastattelussa.

Balen ohella huomio illan ottelussa kiinnittyy Valioliigan maalipörssin kärjessä olevaan Liverpool-hyökkäjä Luis Suareziin. Peräti 21 maalia tällä kaudella liigassa latonut Suarez on Liverpoolille yhtä tärkeä pelaaja kuin Bale Tottenhamille.

Liverpoolin kapteeni Steven Gerrard kiteytti joulukuussa Suarezin merkityksen seuralle osuvasti Sky Sportsin haastattelussa:

- Hän on ollut loistava siitä saakka, kun tuli seuraan. Viikko toisensa jälkeen hän osoittaa, millainen huippupelaaja hän on. Hän on taikuri, Gerrard hehkutti.

Tottenhamin ja Liverpoolin välinen mittelö käynnistyy Suomen aikaa klo 18. Valioliigan päivän toinen ottelu Newcastle-Stoke potkaistaan käyntiin tuntia aiemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?