ANAlyysi: Enemmän kuin Valioliiga - Valioliiga - Ilta-Sanomat

ANAlyysi: Enemmän kuin Valioliiga

Aina välillä saa lukea mukavia uutisia ja ainakin minulle uutinen Ryan Giggsin jatkosopimuksesta Manchester Unitedin kanssa oli mieluisaa luettavaa. Syitä tähän on useampiakin.

Ryan Giggs jatkaa ManUssa ainakin vielä vuoden.­

2.3.2013 8:27

Nykyään jo se, että yksi pelaaja edustaa koko uransa samaa seuraa, on harvinaisuus. Vielä harvinaisempaa on se, että seura on yksi maailman huippuseuroista ja ehkä tätäkin harvinaisempaa se, että uralla ykkösjoukkueessa on mittaa kohta 22 vuotta eikä loppua näy.

Ryan Giggs debytoi ManUssa hyvän aikaa ennen Valioliigan alkua ja jatkaa siis edelleen.

On hienoa nähdä tällaista uskollisuutta - niin pelaajan kuin seuran puolelta - ja kun ajattelee mitä kaikkea Giggs on ManU-vuosinaan saavuttanut, lista on ylittämätön. Päälle voidaan vielä laskea monet kymmenet A-maaottelut Walesin riveissä ja ura on jo nyt todella huikea.

Kun lasketaan maajoukkuepelit mukaan lukien viime olympialaiset Ison-Britannian joukkueessa, Giggsilla on edessään nyt tasan tuhannes virallinen ottelu.

Huimia lukemia, mutta oikeastaan tärkein asia on nimenomaan uusi jatkosopimus. Giggs on sementoinut nimensä legendojen joukkoon, vaikkei pelaisi enää minuuttiakaan missään. Hän kuitenkin haluaa jatkaa ja ManU haluaa hänen jatkavan, eikä kyse ole mistään kiitoksesta monista yhteisistä vuosista, vaan päätös on puhtaan jalkapalloilullinen.

En muista kenestä oli kyse, mutta parisen viikkoa sitten osui jostain kommentti joka kuului suurin piirtein näin: "Olin kauden alussa varma, että Giggs on liian vanha ja hidas, eikä hänestä ole enää mitään apua ManUlle, mutta kun hänen pelaamistaan katsoo nyt, on pakko todeta etten olisi voinut olla enempää väärässä."

Siinä se kiteytyy aika hyvin. Giggs on pystynyt muuttamaan omaa pelaamistaan vuosien saatossa ja vaikka jalka ei enää ihan yhtä kevyesti nouse kuin joskus, on hän tämänkin pystynyt hyvin kompensoimaan muilla avuillaan ja kokemuksellaan.

Olen jokusen kerran Giggsia vastaan itsekin pelannut ja hän on toki erittäin hyvä pelaaja, mutta jotenkin päällimmäisenä on jäänyt mieleen sellainen hahmo, joka pystyy kantamaan joukkuettaan läpi vaikeiden hetkien, nostamaan joukkuetta silloin kun sitä eniten tarvitaan ja piiskaamaan pelikavereistaan vielä vähän enemmän irti.

En tunne Giggsiä henkilökohtaisesti, mutta on aika ilmeistä että samaa vastuuta hän on kantanut omasta itsestään. Muussa tapauksessa Manchester Unitedissa ei kukaan pelaisi lähestyessään 40 ikävuottaan.

Lauantaina ManU ja Giggs kohtaavat kotonaan Norwichin ja on vaikea uskoa muuhun kuin taas yhteen askeleeseen kohti mestaruutta, joka olisi jo 13. niin seuralle kuin Giggsille Valioliigan aikana. Eiköhän joukkuetta tätä unelmaa kohti ole siivittämässä mies, joka kantoi seuran värejä jo ennen Valioliigaa. Toki mikäli toinen "jäänne" ajalta ennen Valioliigaa -manageri Sir Alex Ferguson - näin päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?