Valioliiga: Janne Kosusen kommentti: Taas tulee ManUlle ja Giggsille illallinen - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kosusen kommentti: Taas tulee ManUlle ja Giggsille illallinen

Ryan Giggs teki sen taas. Manchester Unitedin 39-vuotias keskikenttäpelaaja sijoitti pallon maaliin sunnuntaina Everton-ottelussa Englannin Valioliigassa. Osuma oli merkittävä kahdella tapaa.

10.2.2013 20:27

1) Se tarkoitti Giggsin uskomattoman maaliputken jatkumista. Giggs on ainoana pelaajana tehnyt maalin jokaisella 21 valioliigakaudella. Kun tähän lasketaan jatkeeksi vanha I-divisioona, Giggsin sarjamaalien pötkö venyi 23 kauden pituiseksi.

2) Maali oli voitto-osuma. ManU karkasi naapuristaan Manchester Citystä jo 12 pisteen karkumatkalle, kun liigakautta on pelaamatta 12 kierrosta.

Tuota hankkimaansa etua ManU ei enää sössi. Lisäksi City ei näytä juuri nyt yhtään siltä, että se vielä nousisi uskottavaan kamppailuun Valioliigan kruunusta.

Seuraikoni ja -legenda Giggs on pelannut ManUssa yhteensä ennätyksellisesti yli 920 ottelua. Hän on voittanut Old Traffordin jättiläisseurassa 12 liigamestaruutta, ja seuraava tulee tänä keväänä.

Giggsin mestaruudet ovat kirvoittaneet myös vitsiniekat liikkeelle. Kun ManUn verivihollisen Liverpoolin kapteeni Steven Gerrard vastaili Englannissa onlinena katsojakysymyksiin, yksi näistä kuului:

- Jos Ryan Giggs eroaa vaimostaan, hänen vaimollaan on kuusi mestaruusmitalia enemmän kuin sinulla. Miltä se tuntuu?

ManU on jo pyyhkäissyt Liverpoolin ohi liigamestaruuksien määrässä. Seura pysyy sitkeästi kaudesta toiseen taistelussa saarivaltakunnan ykkössijasta.

Jos liigamestaruus näyttääkin jo erittäin todennäköiseltä, toisella rintamalla riittää vielä tosi kiperiä haasteita. ManU aloittaa Mestarien liigan pudotuspelinsä Real Madridin vieraana keskiviikkona.

Manchesterilaiset ovat pelanneet itsensä pälkähästä puolustusvirheidensä jälkeen tämän kauden Valioliigassa, mutta Mestarien liigassa paikkuumahdollisuudet jäävät vähiin.

Mielenkiintoista nähdä, miten ManU pysyy entisen tähtensä, nyt madridilaisille maaleja tykittävän Cristiano Ronaldon perässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?