ManU kellisti Liverpoolin Englannin klassikossa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

ManU kellisti Liverpoolin Englannin klassikossa

Manchester Unitedin voitti Liverpoolin 2-1 joukkueiden historian 160. pääsarjatason kohtaamisessa.

Patrice Evra (vas.) ja Tom Cleverly (oik.) onnittelevat Robin van Persietä.­

13.1.2013 17:38

Manchester United lisäsi johtonsa paikalliskilpailija Cityyn kymmeneen pisteeseen jalkapalloilun Englannin Valioliigassa, kun se kaatoi kotikentällään Liverpoolin 2-1. City voi tosin myöhemmin tänään palata takaisin seitsemän pisteen päähän, jos se kaataa vieraskentällä Arsenalin.

Hollantilainen Robin van Persie näytti jälleen, miksi Unitedin kannatti maksaa hänestä 24 miljoonaa puntaa (runsaat 29 miljoonaa euroa) Arsenalille. Mies tekaisi 19. minuutilla kauden 17. Valioliigamaalinsa, kun hän pyyhkäisi Patrice Evran keskityksen maalin. Unitedin 2-0-maaliin miehet vaihtoivat paikkoja: van Persie keskitti ja Evra puski pelivälineen verkkoon.

Liverpoolin ainokaisen teki toisella puoliajalla sisään vaihdettu Daniel Sturridge. Tämä oli Sturridgen ensimmäinen liigamaali Liverpoolille ja yhteensäkin vasta toinen, sillä Sturridge osui myös viime viikonloppuna, kun Liverpool kaatoi Mansfieldin Englannin cupissa 2-1.  

Ennakko

Kentän seuratuimmista gladiaattoreista ei ole epäilystäkään, kun vastakkain asettuvat Valioliigan kuumimmat kärjet, ManUn Robin van Persie ja Liverpoolin Luis Suarez. Ensiksi mainittu on tehnyt kaudella 16 täysosumaa, jäkimmäinen yhden vähemmän.

Molemmat maalasivat Englannin klassikkoa edeltävässä ottelussaan, joten maalijyvän ei pitäisi olla kummallakaan hakusessa.

Tänään tuskin tullaan näkemään 102 vuoden takaisia maalikarkeloita, kun joukkueiden ensimmäinen pääsarjakohtaaminen päättyi Old Traffordilla Liverpoolin 3-4-vierasvoittoon - vaikkakin ManUn otteluissa verkot ovat heiluneet tällä kaudella lähes neljän maalin keskiarvolla.

Vuosi sitten mahtiseurojen välillä kipunoi, kun Liverpool-kärki Suarez kieltäytyi kättelemästä Old Traffordilla ManU-pakki Patrice Evraa rasismijupakan takia. Viime syyskuun yhteenotto tapahtui juuri sen jälkeen, kun totuus 96 Pool-fanin hengen vieneestä Hillsborough'n katsomotragediasta oli tullut julki.

ManU-fanit hoilasivat Anfieldillä typeriä lauluja. Van Persie latasi pilkulta 2-1-voittomaalin, vaikka sai odottaa vetohetkeä viitisen minuuttia.

Mistä tämänpäiväinen kamppailu tullaan muistamaan? ManU-Liverpool alkaa kello 15.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?