ANAlyysi: Suuret häviäjät - Valioliiga - Ilta-Sanomat

ANAlyysi: Suuret häviäjät

Valioliiga on kuten mikä tahansa jalkapallosarja. Avauskierroksen perusteella tehdään helposti johtopäätöksiä, jotka perustuvat hyvin epävarmoille asioille.

Brendan Rodgersin kausi Liverpoolin peräsimessä alkoi synkästi.­

19.8.2012 22:22

Avauskierroksen voittajista on turha leipoa mestariehdokkaita – ainakaan sen yhden voiton perusteella.

Totta kai sarjataulukko näyttää sunnuntain jälkeen hiukan oudolta, kun kärkikolmikko on Fulham, Swansea ja West Bromwich. Tämä kolmikko avasi kautensa mahtavasti ja sitä ei pidä väheksyä lainkaan, mutta lopulta kuitenkin tuon kolmikon teurastuksen uhreiksi joutuneisiin joukkueisiin avauspeli saattaa vaikuttaa selvästi enemmän.

Viime kaudesta muistetaan hyvin Arsenalin taaperrus alkusyksystä ja suoranaiset nöyryytykset. Arsene Wenger oli reaktioissaan kenties hieman hidas, mutta kokenut kapteeni sai kurssin käännettyä kuitenkin. Wengerilla oli toki puolellaan myös se tosiasia, että Arsenalin johtokunnassa kovin moni on tuskin koskaan edes ajatellut vaihtoehtoa erottaa ranskalainen.

Brendan Rodgersin ensimmäinen ottelu Liverpoolin peräsimessä oli tuloksellisesti likimain katastrofi. West Bromwichin piti vieraissakin kaatua ja tie uuteen nousuun aueta sitä myötä. 0-3-tappio olikin sitten tuloksena kaikkea muuta. Eikä Chris Hughtonin aika Norwichissa alkanut yhtään ruusuisemmin Fulhamin pöllyttäessä joukkuetta maalein 5-0. Erona toki oli se, että Norwichilta ei ennakkoon voittoa Craven Cottagella varmaan odotettukaan.

Takana on totta kai vasta yksi peli, mutta sekä Rodgersin että Hughtonin on suhteellisen pikaisesti saatava itselleen työrauhan takaavia tuloksia.

Veikkaanpa että yöuni saattoi kummallakin olla aika tiukassa sunnuntaita vasten. Uudella managerilla kun ei koskaan ole varauksetonta tukea takanaan ainakaan kannattajilta ja sen ansaitsemiseksi selkeä tappio kauden avausottelussa ei ole ehkä helpoin reitti.

Queen’s Parkissa ei voida edes vedota siihen mihin Liverpoolissa ja Norwichissa – uuden managerin kuvioiden sisäänajoon. Mark Hughes jatkaa QPR:n peräsimessä ja sai aika avoimet kädet vahvistaa joukkuetta kesällä. Kun Swansean monen arvion mukaan piti olla selkeä putoajakandidaatti, niin 0-5-numerot kotona keräävät melkoisesti tulisia hiiliä Hughesin pallin alle.

Yhdessä ottelussa ei hävitä eikä voiteta mitään, mutta kolme pistettä taskussa on aika lailla mukavampi lähteä toiseen otteluun kuin nollilla – etenkin jos avausottelusta oli ennakkoon odotettu voittoa. Fulham ei voita mestaruutta, ei voita Swansea tai West Bromwichkaan, mutta jokainen niistä on kolme pistettä lähempänä ainakin jotain saavutusta. Kolmea pistettä ei pidä väheksyä. Kierroksia on kuitenkin tällä kaudella jäljellä enää 37.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?