Jalkapallo: Arsenal hankki Santi Cazorlan - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Arsenal teki jälleen kovan hankinnan

Jalkapallon Englannin valioliigajoukkue Arsenal vahvisti tiistaina yhden kesän siirtomarkkinoiden kovimmista kaappauksista, kun se ilmoitti espanjalaisen Santi Cazorlan liittyvän joukkueeseen pitkällä sopimuksella.

Santi Cazorla­

7.8.2012 20:42

Tuore Euroopan mestari siirtyy Englantiin kotimaansa Malagasta, joka on ajautunut vakaviin talousvaikeuksiin. Cazorlan, 27, siirtosummaa ei ilmoitettu julkisuuteen, mutta sen arvellaan olevan 20 miljoonan euron luokkaa.

Arsenalin päävalmentaja Arsene Wenger yritti saada keskikenttäpelaajaa Lontooseen jo viime kesänä, mutta silloin qatarilaisrahalla vaurastunut Malaga veti vielä pidemmän korren.

Espanjan maajoukkueessa 45 ottelua pelannut Cazorla kertoi keskustelleensa siirrosta ex-Arsenal-pelaajien Robert Pires’n ja Cesc Fabregasin kanssa.

- He kertoivat, että olisin varmasti onnellinen täällä. Ja voin jo tuntea sen, Cazorla sanoi Arsenalin verkkosivujen videohaastattelussa.

Cazorla on jo Arsenalin kuluvan kesän kolmas nimekäs hankinta Lukas Podolskin ja Olivier Giroud’n jälkeen. Myös Real Madridin Nuri Sahinin on ounasteltu siirtyvän lontoolaisjoukkueeseen vuoden lainasopimuksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?