Suarezin selitykset negro-sanan käytöstä eivät vakuuttaneet - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Suarezin selitykset negro-sanan käytöstä eivät vakuuttaneet

Kahdeksan ottelun pelikiellon ja 48000 euron sakon rasistisista loukkauksista saanut Liverpool-hyökkääjä Luis Suarez oli tutkinnalle antamissaan lausunnoissa "epäluotettava" ja "epäjohdonmukainen".

Luis Suarez.­

31.12.2011 20:51

Näin toteaa Englannin jalkapalloliitto FA 115-sivuisessa raportissaan Suarezin ja Manchester Unitedin Patrice Evran välisestä tapauksesta.

Raportin mukaan Suarez nimitti Evraa lokakuisessa valioliigapelissä "negroksi" seitsemän kertaa. Ja kun Evra kysyi Suarezilta, miksi tämä oli potkaissut häntä, Suarez vastasi: "Porque tu eres negro (koska olet musta)."

Suarez pyrki tutkinnassa vakuuttamaan, että hän käytti "negro"-sanaa harmittomalla tavalla. Tämä oli yksi FA:n toteamista "epäluotettavuuksista" Suarezin antamissa lausunnoissa.

– Syyte koski sitä, että Suarez käytti loukkaavaa kieltä, mukaanlukien viitteet Evran ihonväriin. Saamiemme todisteiden mukaan tuo syyte pitää paikkansa, raportissa todetaan.

– Evra sanoi lausunnossaan, että hän ei usko Suarezin olevan rasisti. Suarez totesi, että hän ei enää käytä sanaa "negro" Englannin jalkapallokentillä. Uskomme, että tuo on hänen todellinen ja vakaa aikomuksensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?