Brittilehti: Englantilaisseurat törsäävät huimia summia managerivaihdoksiin - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Brittilehti: Englantilaisseurat törsäävät huimia summia managerivaihdoksiin

Englannin jalkapallomanagerien yhdistys on tyrmännyt seurat managerien yhä kiihtyvästä potkutahdista. Samalla valtava määrä rahaa kuluu tuplapesteihin.

Steve Bruce sai syksyllä potkut Sunderlandista.­

22.12.2011 18:08

Manageriyhdistys LMA:n puheenjohtaja Richard Bevan tyrmää neljän korkeimman sarjatason eli Valioliigan ja Football Leaguen seurat potkurallista.

LMA:n julkaisema Manager-lehti kertoi uusimmassa numerossaan, että neljän korkeimman sarjatason seurat käyttivät yhteensä huimat 99 miljoonaa puntaa managerivaihdoksiin viime kauden aikana. Summaan ei sisälly agenttimaksuja eikä uusien valmentajien pestaamien taustaryhmien palkkakustannuksia.

- Kun lähestymme vuoden 2011 loppua, olemme nähneet vuoden jonka aikana seurat ovat maksaneet ennätyssumman kompensaatioihin ja lakikuluihin managerien potkuissa, Bevan puhisee.

- Tämä sotii jatkuvuuden ja menestyksen periaatteita vastaan. Tämä on huolestuttavaa, sillä lisäkustannuksiin on etenkin harvalla alasarjaseuralla varaa.

Lehden mukaan keskimääräinen valioliigamanagerin pesti kestää kaksi vuotta. Vielä huolestuttavampi tieto tulee toisesta sarjaportaasta eli Championshipistä.

- Keskimääräinen työkausi on huolestuttava, sillä Championshipissä se on alle 12 kuukautta! Ykkösliigassa vastaava on 1,67 vuotta ja Kakkosliigassa 1,33 vuotta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?