Valioliigamanageri myöntää: "Jouduimme luovuttamaan ottelun!" - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Valioliigamanageri myöntää: "Jouduimme luovuttamaan ottelun!"

Blackburnin kannattajat ovat vaatineet manageri Steve Keanin päätä vadille kauden alkumetreiltä saakka. Nyt Kean itse tarjosi lisää pökköä pesään.

Steve Kean on kovien paineiden alla.­

30.11.2011 16:49

Steve Keanin tilanne ei ole helppo. Blackburn on jumittunut Valioliigan kellariin. 13 ottelussa on kertynyt vain yksi voitto.

Keanin eroa protestimarssein ja lakanoin vaatineet kannattajat näkivät valonpilkahduksena paikan liigacupin puolivälierissä. Cup-huuma antoi mahdollisuuden unohtaa liigamurheet, kun vastassa oli vieläpä toiseksi korkeimman sarjatason Cardiff. Välieräpaikka antaisi jo luvan unelmoida.

Toisin kävi. Kean heitti reservimiehiä kehiin ja Cardiff korjasi voiton maalein 2-0. Kean ei auttanut asiaa kommenteillaan ottelun jälkeen.

- Olemme siinä asemassa, että jouduimme luovuttamaan jatkopaikasta taistelun. Meillä on edessä (liiga)otteluja, joissa vastaan tulee tärkeitä vastustajia, Kean kertoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Käytäntö ei ole ainutlaatuinen, sillä moni muukin liigaseura on vuosien saatossa käyttänyt liigacupia mahdollisuutena antaa peliaikaa vähemmän pelanneille ja nuorille. Mutta harva manageri on yhtä suorasanaisesti myöntänyt antaneensa periksi. Liigacup on nykypäivän Valioliigassa pienemmille seuroille paras mahdollisuus voittaa pokaaleja ja päästä eurokentille.

Tukalasta tilanteesta huolimatta Blackburnin omistajat, kanatuoteyhtiö Venky's, ovat seisseet Keanin takana. Manageri jopa sai parannellun sopimuksen viikko sitten. Kannattajien raivo vain kasvoi.

- Ei koskaan ole mukavaa, kun kannattajat ovat negatiivisia. Kun on keskittynyt otteluun, asian unohtaa. Tämä ei vaikuta minuun. Haluamme kaikki samaa asiaa: voittoja.

Blackburn on ajautunut kauaksi menestyksen vuosistaan. Seura voitti liigamestaruuden teollisuusmagnaatti Jack Walkerin tukemana vuonna 1995. Seuran viimeisin pokaali on juuri liigacupin voitto vuodelta 2002.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?