Antti Niemen ANAlyysi: Ketsuppipullo - Valioliiga - Ilta-Sanomat

ANAlyysi: Ketsuppipullo

En ole juuri mainetta niittänyt suurena ennustajana, mutta joskus ennakkohytinä pitää paikkansa.

Arsene Wengerin Arsenalille lähtee tauolle vaikeista asetelmista.­

2.10.2011 22:46

Näin kävi nyt viikonloppuna, kun Fulham avasi viimeisenä joukkueena Valioliigassa voittotilinsä paikalliskamppailussa Queen’s Parkia vastaan. Myönnetään heti perään, että 6-0-numeroita en olisi millään osannut ennakoida.

Fulhamilla oli koossa kuudesta ottelusta neljä tasapelipistettä, mutta jollain tavalla joukkueen peli on näyttänyt siltä, että ei ole kovin suuresta kiinni sen kohdilleen loksahtaminen. Nyt Andrew Johnson iski johtomaalin jo reilun minuutin pelin jälkeen ja siitä aukesi se kuuluisa ketsuppipullo sitten kerralla.

Voitto oli tärkeä Fulhamille, sillä usein on joukkueita joiden pelin aukeamista odotellaan ja odotellaan kunnes on liian myöhäistä. Nyt tuli vain kolme pistettä toki, mutta samalla aukesi sellainen henkinen lukko, joka olisi helposti vienyt tulevissa otteluissa pisteitä paljon enemmänkin. Näin ainakin uskon. Hyvää taustatukea antaa vielä se, että Johnson iski hattutempun, joka oli Fulhamin historian ensimmäinen Valioliigassa.

Fulham ei toki johda Valioliigaa tämän jälkeenkään ja tuskin kauden edetessäkään. Nyt joukkueen on kuitenkin paljon helpompi lähteä maajoukkuetauolle.

Toisin on muutamilla muilla joukkueilla. On ollut ikävä nähdä miten yksin Jussi Jääskeläinen on Boltonin maalin suulla jäänyt ja sijoitus sarjataulukon jumbona on kaikkea muuta kuin odotettu. Nyt Jässi oli harvinaisesti sivussa loukkaantumisen takia ja Boltonia vietiin pahasti. Adam Bogdan ei varsinaisesti vakuuttanut Jässin paikkaajana, kun Chelsea latoi viisi maalia Boltonin verkkoon. Toinen joukkue, jossa paremmista merkeistä huolimatta on aika ankea tauko edessä, on Arsenal. Tappio Tottenhamille oli pahinta mahdollista lääkettä kovasti ryöpytetylle Arsene Wengerin yhdistelmälle.

Ja kärki sitten. Manchesterilaiskaksikko jyrää, mutta millään karkumatkalla parivaljakko ei vielä ole. Chelsea tuntuu saavan paremmin koko ajan juonesta kiinni ja joukkueen laaja materiaali voi vielä olla isossa roolissa. ”Vaihtomies” Frank Lampard muun muassa paukutti sunnuntaina hattutempun… Ja pisteet Newcastlelle, joka on vaihteeksi kääntänyt takkinsa ns. oikein päin. Iso uho on poissa, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Vierasvoitto Molineuxilla vain alleviivasi sitä, että ”Toon Army” on nyt tosissaan mukana vähintään taistelussa paikoista eurokentillä.

Alkukiihdytys on nyt takana, edessä pieni tauko ja sitten mennäänkin jo kohti sitä Valioliigakauden kovinta vaihetta. Talvea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?