Antti Niemen ANAlyysi: Pieniä havaintoja - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Antti Niemen ANAlyysi: Pieniä havaintoja

Chelsea on sittenkin ainoa edes teoreettinen uhka ManUn mestaruudelle. Mielenkiintoisia yksityiskohtia Valioliigan viikonlopusta on kuitenkin poimittavissa, kirjoittaa IS Urheilun kolumnisti Antti Niemi.

25.4.2011 15:51

Iso kuva Valioliigan mestaruustaistelun kannalta selkiytyy edelleen. Manchester United porskuttaa kärjessä ja viikonlopun jäljiltä – Arsenalin tappion myötä.

Ensinnä toki Arsenal, joka on pitkään ollut se ”ainoa” haastaja ManUlle. Arsene Wengerin miehistön kausi on jäämässä jälleen ilman täytettä palkintokaappiin ja sunnuntain Bolton-ottelu oli oikeastaan aika kuvaava Arsenalille. Pelitapahtumiin nähden Arsenalin voitto ei missään nimessä olisi ollut vääryys ja parhaimmillaan loistavaa jalkapalloilua esittävä joukkue on kaatumassa jälleen näihin peleihin, joista voitto pitäisi rutistaa väkisin. Ei vain tunnu edelleenkään onnistuvan.

Toinen merkittävä asia viikonlopulta on Fernando Torresin maalitilin aukeaminen Chelseassa. Viimein. Tulppa oli jo todella tiukassa, mutta maali West Hamia vastaan oli varmasti iso helpotus espanjalaiselle ja lupaa paljon jatkossa. Ei ehkä tarpeeksi tälle kaudelle, mutta Chelsea saattaa saada Torresista todellisen maalinsylkijän jatkossa.

Taistelu kärjessä on Valioliigassa mennyt tällä kaudella täysin Lontoo-Manchester –akselille, mutta kevät on antanut uutta uskoa myös Liverpoolille ja 5-0-voitto Birminghamista alkoi näyttää jo siltä, mitä The Kop omiltaan odottaa. Manageri Kenny Dalglish tuntuu saaneen pelin toimimaan ja toivo Anfieldilla alkaa ainakin ensi kautta ajatellen jälleen viritä. Tämä ei ole arvostelua Roy Hodgsonia kohtaan, itse asiassa Liverpoolin pelissä on edelleen aika paljon merkkejä hodgsonilaisuudesta.

Dalglish on tuonut oman mausteensa mukaan  ja ehkä Luis Suarez – miksei Andy Carrollkin – sopii sittenkin ryhmään paremmin kuin Torres.

Ja sitten vielä Hodgson. Yhdeksän ottelua ja vain yksi tappio West Bromwichille Royn saapumisen jälkeen. Viikonlopun vierastasapeli Tottenhamia vastaan miltei varmasti sinetöi WBA:n säilymisen ja joukkue on ilman muuta koko Valioliigan kevään ilmiöitä. Harva uskoi tällaiseen kurssin kääntämiseen, me jotkut pari vuotta sitten Fulhamissa pelanneet toki vähän osasimme ennakoida…

Ja viikon pakollinen tilastokatsaus vielä. Siellä putoamisviivalla pyöritään edelleen täsmälleen piste per ottelu –tahdissa. Kenen suosikkijoukkue – West Bromwichin tavoin – on 40 pisteen rajan saavuttanut, voi olla jo suhteellisen turvallisin mielin Valioliigapaikan suhteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?