Valioliiga: Jussi Jääskeläisellä komea rajapyykki edessä - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Jässillä komea rajapyykki edessä

Jussi Jääskeläinen on edustanut Boltonia Englannissa aina syksystä 1997 lähtien ja debytoi joukkueen maalivahtina kauden 1998-99 alussa.

Jussi Jääskeläinen pelaa 500. ottelun Boltonissa tänään.­

12.3.2011 11:52

Uskollisena seuralle pysynyt kokenut maalivahti on saavuttamassa nyt komean merkkipaalun urallaan, sillä "Jässillä" on takana 499 virallista ottelua Boltonin tolppien välissä.

Tasan 500. ottelu saattaa olla edessä jo lauantaina, kun Bolton kohtaa St. Andrewsilla Birminghamin FA cupin puolivälieräottelussa. Vuosikaudet Boltonin ehdottomana ykkösmaalivahtina ollut Jääskeläinen on kuitenkin usein saanut lepovuoron cupin otteluissa, joten rajapyykin rikkoutuminen ei tapahdu välttämättä vielä nyt.

Jääskeläisellä on nykyistä sopimustaan Boltonin kanssa jäljellä vielä kesään 2012 saakka, joten lukemat ehtivät nousta pitkälti yli 500:n. Eikä uran loppu ainakaan vielä tunnu millään lailla ajankohtaiselta.

- Tunnen olevani erinomaisessa kunnossa tällä hetkellä ja toivotaan, ettei mitään loukkaantumisia ole edessä. Lukuun ottamatta selkävaivaa, joka minulla oli kolme vuotta sitten, olen onnistunut välttymään loukkaantumisilta viimeisten kymmenen vuoden ajan, Jääskeläinen toteaa Boltonin verkkosivuilla.

Jääskeläinen ei tyypilliseen tapaansa lähde suurta numeroa omista saavutuksistaan tekemään.

- Pelatessaan sitä valmistautuu aina vain seuraavaan otteluun, eikä juuri ajattele ennätyksiä. Sitten joskus kun ura on ohi, niin siihen on ihan tarpeeksi aikaa, Jässi toteaa.

Huuhkajien tolppien välissä Jääskeläinen pelasi urallaan 56, viimeisimmän syksyllä 2010 Unkaria vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?