Antti Niemen ANAlyysi: Ylös Pohjalta - Valioliiga - Ilta-Sanomat

ANAlyysi: Ylös pohjalta

Taitaa olla ensimmäinen kerta koko kauden aikana, kun Valioliigan viikonloppuun lähdetään asetelmista, joissa sen enempää Wolverhampton kuin West Hamkaan eivät pidä perää sarjataulukossa.

Antti Niemi uskoo ANAlyysissään Wolverhamptonin jatkavan hyviä otteita.­

4.3.2011 18:53

Viime viikonloppuna kaksikko osoitti, että taistelu jatkuu ja en suoranaisesti hämmästyisi, vaikka kumpikin lopulta itsensä kuiville hinaisi.

Itsensä toistamisen uhallakin muistutan, että kauden kääntyessä viimeisiin kymmeneen otteluunsa sarjataulukko kertoo vain osan totuudesta. Iso merkitys on myös sillä, millainen kunkin joukkueen vire on ja tällä hetkellä sekä Wolves että West Ham suuntaavat selvästi ylöspäin. Molemmat pääsevät vielä jatkamaan kotipeleillä nyt viikonloppuna.

West Ham isännöi lauantaina Stokea, joka saattaa olla juuri sopiva vastus tähän saumaan. Stoke on ikävä ja vaikea vastustaja kelle tahansa, mutta se on sitä ennen kaikkea kotonaan. Hammers on jopa lievä ennakkosuosikki tähän peliin ja kolme pistettä lisää siivittäisi joukkuetta taas eteenpäin pyristelyssä pois viivan alapuolelta.

Wolves puolestaan saa vieraakseen sunnuntaina Tottenhamin. Kuinka ollakaan, tässäkin vastus tuntuu hyvin sopivalta. Wolves on kotonaan yllättänyt ManUa myöten kärkipään seuroja ja oikeastaan Tottenhamin voittaminen ei edes olisi mikään jymy-yllätys enää. Mestarien liigan paikoista tiukasti taistelevien lontoolaisten kukistaminen pönkittäisi kolmen pisteen lisäksi itseluottamusta siihen malliin, että kiito saattaa Susillakin hyvin jatkua turvallisille sijoituksille saakka.

Toisessa päässä taulukkoa Arsenal sai viikolla "naapuriapua" Chelsealta ja aika lailla sopiva vastus Arsenalillekin osuu. Sunderland keikkui pitkään eurocup-paikoilla, mutta on viime viikkoina ollut aika alavireinen osin loukkaantumistenkin myötä. Eli jos nyt jossain ottelussa on selvä suosikki ennakkoon, niin tässä.

Ja ns. sopivien vastustajien ohella on tietysti vastakkaisiakin esimerkkejä. Näistä ilmeisin tänä viikonloppuna on Manchester Unitedilla. Alla ManUlla on melkoiseen sanan säilän heilutteluun johtanut tappio Chelsealle ja edessä matka Anfieldille. Tuskin pahempaa ottelua voisi tähän saumaan kuvitella. Liverpoolilla on näytettävää kotiyleisölleen viime viikonloppuna vieraissa West Hamille kärsityn tappion jälkeen, toisaalta joukkue pelaa vailla suurempia paineita ja ManU jos mikä sytyttää joukkueen ja kotiyleisön jopa takuuvarmemmin kuin naapuri Everton.

Pitää kuitenkin muistaa, että sopivat vastustajat ovat vain hyviä mahdollisuuksia ja vähemmän sopivat haasteita. Ei pelejä ennakkoon pelata ja kentällä asiat kääntyvät helposti päälaelleen. Wolvesin tai West Hamin kompastuminen nyt saattaa yhtä hyvin merkitä lopun alkua. Arsenalin jääminen ilman voittoa ja ManUn voitto Anfieldilla puolestaan voi olla lopullinen ratkaisu mestaruustaistelulle.

Varmaa on vain se, että sarjataulukko ei viikonlopun jälkeen näytä enää samalta kuin nyt.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?